Jan De Nul en Nobelwind bouwen windpark in Noordzee

Jan De Nul en het offshore windproject Nobelwind ondertekenden een offshore windcontract voor de bouw van een nieuw windpark in de Noordzee, naast het Belwind windpark.

Trefwoorden: #Belwind, #EPCI-project, #groene stroom, #Jan De Nul, #Nobelwind, #Noordzee, #offshore windpark, #vestas, #windenergie, #windturbine

Lees verder

Techniek

( Foto: Jan De Nul Group )

ENGINEERINGNET.BE - Het contract gaat over een EPCI-project voor het ontwerp, de aankoop, de bouw en de installatie van 51 paalfunderingen voor 50 windturbines en het Offshore High Voltage Substantion (OHVS), het aanvoeren en de installatie van een erosiebeschermende stenenlaag, en de installatie van de 50 windturbinegeneratoren.

Dit windpark zal gebouwd worden naast het Belwind windpark rond de zandbank Bligh Bank in de Belgische Noordzee. De Belgische kusthaven Oostende werd gekozen als rangeerhaven.

Op 46 kilometer voor de kust van Zeebrugge komt het nieuwe offshore windpark Nobelwind dat zal bestaan uit 50 Vestas windturbines van elk 3,3 MW, 165 MW in totaal.

Het windpark zal met een eerder in 2013 geïnstalleerde exportkabel aangesloten worden op het Belgische elektriciteitsnet om zo’n 197.000 gezinnen van groene stroom te voorzien.


Specificaties Nobelwindpark

  • Oppervlakte Nobelwindpark : 22 km²
  • CO2-reductie per jaar : 197.000 ton
  • Turbinemodel : 3,3 MW Offshore (Vestas)
  • Totale hoogte turbine : 135 m
  • Hoogte van turbinehub : 79 m
  • Diameter van turbinerotor : 112 m