Technicum wordt ’Handigste Klas van Limburg’

7 scholen hebben het in deze wedstrijd in 5 verschillende kennis- en behendigheidsproeven tegen elkaar opgenomen. Technicum werd uiteindelijk verkozen tot 'Handigste Klas van Limburg.

Trefwoorden: #gereedschappen, #Handigste Klas van Limburg, #Limburg, #machines, #Ridgid, #Technicum, #technische scholen, #wedstrijd

Lees verder

opleiding

( Foto: Rigid )

ENGINEERINGNET.BE - Het belang van het technisch onderwijs neemt toe: bedrijven snakken naar technisch geschoold personeel, bekwame zelfstandige vakmannen liggen goed in de markt.

De wedstrijd, een initiatief van Ridgid, wil het hippe karakter van het technisch onderwijs in de verf zetten en leerlingen laten kennismaken met de nieuwste gereedschappen en machines.

Tijdens de wedstrijd namen 7 scholen het tegen elkaar op in teams van 5 à 9 studenten. De studenten, die de laatste graad richting ‘sanitair/verwarming’ volgen, doorliepen 5 kennis- en behendigheidsproeven: draadsnijden, leidingen persen, kabels krimpen, leidingen inspecteren en een quiz met meerkeuzevragen.

In een spannende competitie toonde het team van Technicum uit Sint-Truiden zich het snelst en behendigst: zij mogen zich een jaar lang ‘Handigste Klas van Limburg’ noemen.

De teams van Sint-Martinus uit Herk-de-Stad (tweede plaats) en T.I. Sint-Jozef uit Bilzen (derde plaats) vervolledigden het podium.


Deze 7 Limburgse technische scholen namen aan de wedstrijd deel:
Provil (Lommel), Don Bosco TI (Houthalen-Helchteren), T.A. Van Eyck (Maaseik), T.I. Sint-Jozef (Bilzen), Technicum (Sint-Truiden), Sint-Martinus (Herk-de-Stad) en PSSD Green High (Diepenbeek).