Westland, Delft en Utrecht zijn duurzaamste gemeenten

Uit het Duurzaamheids­raamwerk 2015 van Telos blijkt dat de gemeenten Westland, Delft en Utrecht de duurzaamste zijn in de categorie met meer dan 100.000 inwoners.

Trefwoorden: #BNG Bank, #Delft, #duurzaam, #duurzaamheid, #Duurzaamheidsraamwerk, #lening, #obligatie, #Telion, #Universiteit van Tilburg, #Utrecht, #Wetland

Lees verder

Nieuws

( Foto: Sebastiaan Ter Burg )

ENGINEERINGNET.NL - In het Duurzaamheids­raamwerk 2015, dat voortkomt uit de Nationale Monitor Duurzame Gemeenten van Telos, wordt het ecologische, economische en sociaal-culturele kapitaal van gemeenten onderzocht.

Het onderzoek dient als basis voor de uitgifte van duurzame obligaties door BNG Bank en kan door gemeenten worden gebruikt als instrument ter ondersteuning van hun duurzaamheidsbeleid.

Eind 2014 haalde de bank 500 miljoen euro op via uitgifte van haar eerste duurzame obligatie. Vorig jaar kwamen 96 gemeenten in aanmerking voor een lening uit dit fonds.

Het betreft de gemeenten die in hun categorie het meest duurzaam zijn. In totaal werden acht categorieën onderscheiden. Behalve de categorie '100.000+', waren dit onder meer 'krimpgemeenten', 'groene gemeenten' en 'voormalige industriële gemeenten'.

Pauline Bieringa, Directeur Public Finance van BNG Bank, overhandigde de bestuurders van de drie gemeenten de hieraan verbonden oorkondes tijdens het 100.000+ Congres Financiën op 2 oktober in Utrecht.


Telos is het centrum voor duurzame ontwikkeling van de Universiteit van Tilburg.