ESA spin-out Skytree haalt 400.000 euro vers kapitaal op

ESA spin-out Skytree heeft nieuw kapitaal verworven via durfinvesteerder InvestInFuture. De investering zal gebruikt worden voor de verdere ontwikkeling van hun luchtzuiverings-technologie.

Trefwoorden: #astronauten, #CO2, #Direct Air Capture-technologie, #ESA, #hergebruik, #investering, #ISS, #ruimtevaart, #Skytree, #spin-out

Lees verder

Techniek

( Foto: Skytree )

ENGINEERINGNET.NL - Deze luchtzuiveringstechnologie kan op huiskamerniveau CO2 uit de lucht kan halen en opslaan. Deze CO2 kan direct weer gebruikt worden in huishoudelijke toepassingen, bijvoorbeeld om planten te laten groeien en koolzuur te maken.

De Direct Air Capture-technologie waarmee Skytree werkt, is afkomstig uit de ruimtevaart en werd ontwikkeld voor de luchtzuivering in ruimteschepen. Deze technologie gaat de CO2 uit de lucht filteren, opslagen en gedoseerd toevoegen aan het aquariumwater om de planten te voeden.

In 2017 zal de technologie geïmplementeerd worden op het International Space Station. Het doel van het bedrijf is om deze technologie toepasbaar te maken op kleinschalig niveau.


Over Skytree
Het is een spin-out onderneming van ESA en was opgericht in 2010 met als doel om de CO2-afvang technologie niet alleen in de ruimte maar ook op aarde werkend te krijgen. Na 2 jaar testen is dit uiteindelijk gelukt en werd het proces gepatenteerd.

Het proces is vergelijkbaar met fotosynthese zoals dat door planten en bomen wordt gedaan aangezien de CO2 op een zelfde soort manier uit onze atmosfeer wordt gehaald.

Het grootste verschil is echter dat de afgevangen CO2 door de onderneming wordt hergebruikt aangezien dit ook een waardevolle grondstof is welke in talloze producten en industrieën benodigd is.