Water for All project brengt drinkbaar water naar Marokkaans platteland

Water for All, de non-profitorganisatie van Atlas Copco-werknemers, wil met een nieuw project een gehucht en schooltje in Marokko van zuiver, stromend drinkwater voorzien.

Trefwoorden: #Antwerpen, #Antwerps gemeentebestuur, #Atlas Copco, #drinkbaar water, #drinkwaterproject, #Marokko, #vzw Steunproject, #Water for All

Lees verder

Nieuws

( Foto: Atlas Copco )

ENGINEERINGNET.BE - Om dit project te realiseren, gaat Water for All België samenwerken met Atlas Copco, de ontwikkelingsdienst van de stad Antwerpen en Steunproject, een Belgische vzw die projecten rond onderwijs, gezondheid en landbouw opzet in het noordoosten van Marokko.

Water for All vindt dat drinkbaar water een basisrecht is voor iedereen, en wil daarom zo veel mogelijk gebieden ter wereld van drinkbaar water voorzien. Wereldwijd heeft de organisatie al 1,5 miljoen mensen aan zuiver drinkwater geholpen.

De Belgische afdeling heeft nu, samen met een aantal partners, een project opgestart om tegen 2016 drinkbaar water te voorzien in Tilefraoute in het Noorden van Marokko. In totaal zullen 300 inwoners en een lokaal schooltje toegang krijgen tot drinkbaar water.

Het project werd opgestart door Mohamed Sellami, een medewerker van de Antwerpse vestiging van Atlas Copco. Hij wou de kennis die hij er heeft opgedaan inzetten om drinkbaar water toegankelijker te maken in Marokko.


Op de foto:
Burgemeester Bart De Wever, Mohamed Sellami, medewerker van Atlas Copco Antwerpen, Kurt Hinds, ambassadeur van Water for All België en Nico Delvaux, President Compressor Technique Atlas Copco, tijdens de persconferentie.