Samenwerking UTwente en Saxion op gebied micro- en nanotechnologie

De UTwente en Saxion gaan nauwer samenwerken op het gebied van micro- en nanotechnologie om innovatie te versnellen, doorstroommogelijkheden voor studenten te vergroten, ...

Trefwoorden: #microtechnologie, #nanotechnologie, #samenwerking, #Saxion, #universiteit, #Universiteit Twente, #UTwente

Lees verder

research

ENGINEERINGNET.NL - Deze nauwere samenwerking moet leiden tot een groeiende industrie van op micro- en nanotechnologie gebaseerde producten en diensten afkomstig uit Twente.

Op 9 november tekenden de bestuurders van beide kennisinstellingen een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van onderwijs, onderzoek, infrastructuur en valorisatieactiviteiten.

Op het gebied van onderwijs gaan de twee partijen onder meer het opleidings- en cursusaanbod goed op elkaar afstemmen. Daar waar de UT de academische programma’s biedt, verbonden aan het wetenschappelijk onderzoek van het MESA+ instituut voor Nanotechnologie, biedt Saxion Hogeschool de meer toegepaste, ontwerpgerichte opleidingen, waar onder andere ook fabricage technieken deel van uitmaken.

De samenwerkingsovereenkomst moet verder leiden tot gemeenschappelijke (onderwijs)projecten. Op deze manier zorgen beide universiteiten voor een complementair onderwijsaanbod.

Beide partijen hebben als doel om met hun onderzoek innovatie te versnellen, waardoor ook het bedrijfsleven eerder profiteert van innovaties uit de micro- en nanotechnologie.

Twente beschikt over geavanceerde en specialistische onderzoekfaciliteiten. Universiteit Twente en Saxion zijn van plan om deze faciliteiten, zoals de cleanroom van het MESA+ NanoLab en de High Tech Factory, intensiever met elkaar te delen.

Door kennis en faciliteiten op het gebied van valorisatie te gaan delen, willen de beide kennisinstellingen zorgen dat opgedane wetenschappelijke kennis op een efficiënte manier voor de maatschappij beschikbaar komt.

Op het gebied van valorisatie speelt Kennispark Twente voor beide instellingen een belangrijke rol.


(bron en foto: UTwente)