Aleris levert aluminium voor prestigieuze Grand Egyptian Museum

Aleris gaat aluminium leveren voor de dakbedekking en de gevelbekleding van het Grand Egyptian Museum (GEM). Dit museum bevindt zich tussen de oude piramides van Gizeh en Caïro.

Trefwoorden: #Aleris, #Alico/Orascom, #aluminium, #dakbedekking, #Egypte, #Grand Egyptian Museum, #piramide

Lees verder

Techniek

( Foto: Aleris )

ENGINEERINGNET.BE - Aleris tekende voor deze opdracht een overeenkomst met Alico/Orascom en zal aan dit indrukwekkende project bijdragen door de levering van aluminium voor de dakbedekking, het plafond en de gevelbekleding van het museum.

Het aluminium is een legering, die specifiek geoptimaliseerd is voor de anodiseerkwaliteit van strekmetaal. Dit type aluminium, dat een tijdloos en zuiver uiterlijk heeft, werd eerder ook al gebruikt in tal van gevels met een vermaasde structuur, zoals het iconische New Museum of Contemporary Art in New York in 2008.

Het GEM, een groots archeologische museum op het gebied van egyptologie, is het meest prestigieuze project van het Egyptische ministerie van Oudheden ooit.

Het museum bestaat uit vijf galerijen, waarvan er twee aan de Toetanchamoncollectie gewijd zullen worden, een atrium met een standbeeld van Ramses II en een majestueuze trap met een overzicht van de geschiedenis en de legendes van de grote farao's.

De officiële opening van het museum staat gepland voor 2018, en er wordt gestreefd naar een bezoekersaantal van twee miljoen per jaar.


Op de foto:
Alico/Orascom en Aleris sluiten het contract af tijdens Batimat beurs in Parijs.