MILabs en FOM starten duurzame samenwerking

Freek Beekman zet zijn prijzengeld van de FOM Valorisatieprijs 2013 in voor duurzame samenwerking tussen MILabs en FOM.

Trefwoorden: #FOM, #G-SPECT-I, #medische beeldvorming, #MILabs

Lees verder

research

( Foto: MILabs )

ENGINEERINGNET.NL - Beekman wil hiermee het onderzoek aan ultrahoge-resolutie moleculaire beeldvorming met single photon emissie tomografie versterken.

Hij is hoogleraar aan de technische universiteit Delft, oprichter en CEO/CSO van het bedrijf Molecular Imaging Labs (MILabs) en won in 2013 de FOM Valorisatie Prijs en in 2015 de innovatie van het jaar van de World Molecular Imaging Society voor zijn onderzoek naar inhoudelijke en economische verbeteringen van biomedische scanapparatuur.

Door hem geïnitieerde technologische doorbraken resulteren in snellere en kwalitatief betere analyses van ziekteprocessen in organen en tumoren.

Beekman werkt aan de TU Delft en bij MILabs aan tomografische beeldreconstructie en instrumentatie. Doel is om doorbraken te ontketenen in de biomedische moleculaire beeldvorming met onder andere Single Photon Emissie Tomografie (SPECT).

In dit nieuwe project, waarin zowel MILabs als FOM significant investeren, wil Beekman met zijn team G-SPECT doorontwikkelen om zo weer een stap te zetten naar snellere en kwalitatief betere analyses van ziekteprocessen in organen en tumoren.

De G-SPECT is een systeem met enorme statische single-gamma-detectoren (Gyro-free) dat de basis vormt voor zowel hoge resolutie, hoge scansnelheid en lage stralingsdosis voor de patiënt.


(bron: FOM)

Op de foto:
Freek Beekman en de G-SPECT-I, een prototype klinische scanner voor ultrahoge resolutie en ultrasnelle moleculaire beeldvorming van de mens.