Krachtenbundeling tussen UHasselt/BIOMED en BioMediTech

Het UHasselt-onderzoeksinstituut BIOMED en het Finse onderzoekscentrum BioMediTech gaan de krachten bundelen. Hiervoor werd een 'Memorandum of Understanding' getekend.

Trefwoorden: #BIOMED, #BioMediTech, #Finland, #onderzoek, #onderzoekscentrum, #overeenkomst, #UHasselt

Lees verder

Opleiding

ENGINEERINGNET.BE - Door dit akkoord wordt de weg vrijgemaakt voor onder meer de uitwisseling van studenten en samenwerking op vlak van onderzoek.

De ondertekening vond plaats tijdens het bezoek van Finse ondernemers aan Corda Campus in Hasselt.

In de afgelopen jaren bouwden Limburgse overheden, bedrijven en kenniscentra nauwe banden uit met Finland, een land dat over heel wat bedrijven in de medische- en zorgtechnologie beschikt.

Rector Luc De Schepper: “Het is belangrijk dat de UHasselt haar internationaal netwerk uitbreidt en meehelpt aan het bouwen van bruggen tussen Limburg en het buitenland.”

In het ‘Memorandum of Understanding’ spreken het Biomedisch Onderzoeksinstituut en BioMediTech onder meer af om in te zetten op de uitwisseling van studenten en samen te werken rond researchprojecten.

BioMediTech is een instituut van de University of Tampere (UTA) en Tampere University of Technology (TUT). Meer dan 250 wetenschappers voeren er onderzoek naar onder meer biosensoren, biotechnologie, moleculaire biologie, genetica en biomaterialen. BioMediTech heeft meer dan 100 patenten en 10 commerciële spin-offs op zijn naam staan.

Prof. dr. Piet Stinissen (BIOMED): “Deze overeenkomst past in een groter verhaal waarbij de Limburgse lifesciences- en healthcarecluster de krachten bundelt met partnerregio’s in het buitenland op het vlak van onderzoek, onderwijs en innovatie.”


(bron en foto: UHasselt)

Op de foto:
Ondertekening van een ‘Memorandum of Understanding’ door rector Luc De Schepper en BioMediTech-directeur Hannu Hanhijärvi .