UGent spin-off The Forge helpt bedrijven te innoveren

De Mechelse start-up The Forge, spin-off van de Universiteit Gent, wil een brug slaan tussen wetenschappelijke kennis over innovatie en de bedrijfswereld.

Trefwoorden: #innovatie, #ondernemen, #spin-off, #startup, #The Forge, #UGent

Lees verder

Techniek

( Foto: The Forge )

ENGINEERINGNET.BE - Hoewel ‘innovatie’ opgang maakt als buzzword, is het niet altijd even duidelijk is wat het nu juist betekent, of hoe je innovatie stimuleert in bedrijven.

En dat terwijl er bijzonder veel degelijk wetenschappelijk onderzoek is dat inzicht, tests en technieken opleverde om innovatie te meten en te stimuleren.

Om die kennis naar de ondernemerswereld te brengen, werd The Forge opgericht. De onderneming wil bedrijven begeleiden bij hun innovatieprocessen.

The Forge is ontstaan uit de VIGOR-onderzoeksgroep, die vier jaar lang zelf onderzoek naar innovatie verrichtte en de wetenschappelijke kennis rond innovatie in kaart bracht.

Een van de diensten is een interactief innovatiespel om die verzamelde kennis op een speelse manier te verspreiden. Voor het spel moeten deelnemers zelf een start-up oprichten en worden ze met enkele uitdagingen geconfronteerd om innovatie te stimuleren in hun eigen bedrijf.

Michaël Van Damme, The Forge: “We willen vermijden dat innovatie een hol begrip wordt en de term opnieuw de inhoud geven die ze verdient. Met deze samenwerking tonen we dat academisch onderzoek wel degelijk praktisch toepasbaar is in de bedrijfswereld.”


(bron: UGent)