Onderhoud: nieuw boek over ”Value Driven Maintenance & Asset Management”

Mark Haarman en Guy Delahay in hun nieuw boek: "We gebruiken een kwantitatief besturingsmodel, een control panel met 12 KPI’s, branchespecifieke benchmarks en meer dan 50 best practices".

Trefwoorden: #boek, #Delahay, #Haarman, #mainnovation, #Value Driven Maintenance & Asset Management, #vdmxl

Lees verder

Techniek

( Foto: Mainnovation )

ENGINEERINGNET - De Europese industrie is aan het vergrijzen. Recent onderzoek toont aan dat bijna de helft van onze industriële installaties tussen 2015 en 2025 vervangen moet worden.

Door de economische crisis hebben maar weinig bedrijven hier de financiële middelen voor. Sluiting dreigt en levensduurverlenging is vaak de enige optie om de industriële productie in het Westen te behouden. En dat in een sterk globaliserende economie, met toenemende concurrentie uit lageloonlanden met relatief jonge en moderne fabrieken.

"De concurrentiekracht van onze verouderde installaties moet omhoog en instandhouding alleen is niet voldoende", aldus Mark Haarman en Guy Delahay .

"De technische dienst van de toekomst moet een verbetermotor worden, die onderhoud combineert met levensduurverlenging, vervangingen en modernisering. Maar hoe organiseer je dat, en niet onbelangrijk, hoe doe je dat op een bedrijfseconomisch verantwoorde manier?"

De twee schreven er een boek over, “Value Driven Maintenance & Asset Management” of kortweg VDMXL - waarin ze hun nieuwe methodiek voorstellen die een antwoord moet geven op deze vragen.

"VDMXL laat zien hoe je met onderhoud, levensduurverlenging en modernisering maximale economische waarde kan toevoegen aan een bestaande fabriek, vloot of infrastructuur". Zoals bijvoorbeeld al gebeurt bij DSM, Pepsico, GlaxoSmithKline en VolvoCars.

"Hierbij wordt gebruik gemaakt van een kwantitatief besturingsmodel, een control panel met twaalf KPI’s, branchespecifieke benchmarks en meer dan vijftig best practices".

Het boek is verkrijgbaar via de website van Mainnovation. De Nederlandse versie 75 euro, exclusief BTW en verzendkosten.


ACHTERGROND
Mark Haarman en Guy Delahay zijn gerespecteerde sprekers op internationale seminars en oprichters van Mainnovation, een toonaangevend adviesbureau dat gespecialiseerd is in Maintenance & Asset Management.