• 24/11/2015

Uitdagingen aangaan zit in ons DNA !

Het verhaal van Goedroen Vanlerberghe en Hans Ooms over hun projectfunctie bij Telenet en de uitdagingen die daarbij komen kijken.

Trefwoorden: #Grote Netwerf, #ICT, #job, #projectmanager, #Telenet, #vacature

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Goedroen Vanlerberghe is als IT Project Manager bij Telenet verantwoordelijk voor projecten in verschillende domeinen.

“Die variatie maakt het zo boeiend”, begint Goedroen. “Als projectmanager moet je de volledige uitvoering van een project overzien, inclusief de oplevering, de budgettering, de planning. Ik sta er nog steeds versteld van hoeveel afdelingen er telkens betrokken zijn.

Neem nu Play Sports, het uitgebreide sportaanbod van Telenet dat deze zomer gelanceerd werd. Daar zat uiteraard een IT project achter, maar er kwam zoveel meer bij kijken. Het product moest online aangekocht kunnen worden en beschikbaar gesteld via de Play Sports-app, onze sociale media en onze televisiekanalen.

En zoals bij quasi elk project moest onze klantendienst zeer grondig gebrieft zijn. Want alles wat we doen, doen we uiteindelijk voor de klant. Als projectmanager ben je één schakeltje in een groot geheel ten dienste van de eindklant.

Het is zoiets als een restaurant runnen. Je moet altijd het overzicht houden, creatief zijn en de juiste prioriteiten leggen.”

“Een project managen doe je nooit alleen”, weet ook Hans Ooms, Manager Delivery voor De Grote Netwerf.

“Er moet heel veel worden afgestemd met alle betrokkenen en continu worden bijgestuurd. Communicatie, logistiek, engineering, de field organisaties … alle afdelingen zijn onderling afhankelijk van elkaars werk.”

De Grote Netwerf is zelfs voor Telenet een uitdagend project. Hans: “Het is een investering in de toekomst. Tegen 2018 willen we de capaciteit van ons netwerk uitbreiden van 600 MHz naar 1 GHz. Ik ben lijnverantwoordelijke voor de upgrade van het hybride fiber-coaxnetwerk.

Het ombouwen zelf gebeurt door onderaannemers. Momenteel worden er 18 ploegen aangestuurd door 6 coördinatoren van Telenet die aan mij rapporteren. Op 3 jaar tijd gaan we met ons team meer dan 1 miljoen componenten vervangen op het netwerk, om ervoor te zorgen dat de klanten in de toekomst een grotere bandbreedte ter beschikking zullen hebben.

Die ingreep leidt onvermijdelijk tot een korte onderbreking van onze dienstverlening. Maar we doen er alles aan om die onderbreking tot een absoluut minimum te herleiden en de klant hierover zo goed mogelijk in te lichten.”

“Het is heel motiverend om mijn steentje te kunnen bijdragen aan zo’n belangrijk investeringsproject”, zegt Hans beslist. “Telenet is een geweldig bedrijf om voor te werken en dat is niet in het minst omdat ze hier zulke uitdagingen durven aangaan.”

Goedroen is even enthousiast. “Ik voel me altijd erg betrokken bij de lopende projecten. Kwaliteit is heel belangrijk voor mij. Wat ik doe, moet goed gebeuren en zinvol zijn voor de eindklant.

Die mentaliteit deel ik met de visie van Telenet. Ik geloof ook sterk in open communicatie en samenwerken. Persoonlijk contact is de beste manier om oplossingen te bekomen waar alle betrokkenen achter staan.

Daarom wandel ik veel rond tussen de afdelingen. Weet je dat ik op een dag vaak meer dan 13.000 stappen zet? Mijn stappenteller draait overuren tijdens de week!”

“Ik vind Telenet een heel menselijk bedrijf”, gaat Hans verder. “Er wordt hier opvallend veel aandacht besteed aan een comfortabele werkomgeving. Ik denk dat veel mensen hier graag zouden werken en ik kan het hen alleen maar aanraden.

Telenet is altijd op zoek naar mensen met talent, ervaring of ambitie. Gewoon durven solliciteren! Met de juiste can-do-mentaliteit en voldoende technische bagage kan het zeker lukken.”

Goesting? Solliciteer dan via jobs.telenet.be


Vraag snel méér informatie via de Direct Contact-service van Engineeringnet



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.