Orange Solar Roosendaal levert eerste gekleurde zonnepanelen uit

Nieuwe fabriek produceert flexibele zonnepanelen. "Wij zijn een van de eerste producenten ter wereld die zonnepanelen in verschillende vormen en kleuren kunnen maken".

Trefwoorden: #Dobbe Transport, #Fastned, #oranje solar, #ProRail, #Sabic, #VDL, #zonnepaneel, #zonnepanelen

Lees verder

Techniek

( Foto: Orange Solar Specials )

ENGINEERINGNET.NL - Het bedrijf, opgericht in juli 2015, kondigde bij de start aan een nieuwe fabriek te zullen bouwen. Nu, bijna een half jaar na dato, worden de eerste zonnepanelen die in deze gloednieuwe fabriek gemaakt zijn, ook op de markt gebracht.

De nieuwe plant in Roosendaal kent een jaarlijkse productiecapaciteit van circa 40 megawatt. Afhankelijk van de verschillende maatvoeringen, bedraagt de productiecapaciteit per jaar circa 100.000 zonnepanelen.

Bijzonder aan de productiemachines die in de fabriek staan, is de mogelijkheid om verschillende formaten zonnepanelen te produceren. Daarbij vinden gedurende het gehele productieproces kwaliteitscontroles plaats.

"Wij kunnen zonnepanelen individueel en op maat ontwerpen", vertelt CEO Guust Verpaalen. "Omdat de productie op industriële schaal plaatsvindt, blijven de zonnepanelen financieel aantrekkelijk. Wij zijn een van de eerste producenten ter wereld die het mogelijk maakt om zonnepanelen in verschillende vormen en kleuren te maken."

De gekleurde zonnepanelen bieden daarmee een esthetisch alternatief voor de bekende blauwe zonnepanelen. CCO Walter Van Loon: "Bovendien kunnen onze zonnepanelen grootschalig worden geïntegreerd in bijvoorbeeld de façades van kantoorgebouwen. Dat is iets wat met standaard zonnepanelen niet mogelijk is."

"Doordat de zonnepanelen buigzaam zijn, kunnen ze ook op allerlei gebogen oppervlakten worden verlijmd of gemonteerd", vervolgt Van Loon. "Naast façades zijn dat onder meer overkappingen en lichtstraten."

De zonnecellen die verwerkt worden in de zonnepanelen worden geïmporteerd uit Azië en Europa. Orange Solar Specials heeft in de korte tijd dat het bestaat een sterk track record opgebouwd dankzij klanten zoals Sabic, Fastned, VDL, ProRail, Dobbe Transport, de gemeente Castricum en de gemeente Roosendaal.