Imec levert eerste set slimme Zembro armbanden voor senioren uit

"De initiële set van Zembro bracelets wordt sinds begin november door onze Taiwanese vestiging geleverd aan klanten", meldt het Leuvense onderzoekscentrum imec.

Trefwoorden: #coucke, #imec, #onderzoek, #senioren, #start-up, #startup, #zembro

Lees verder

research

( Foto: UEST )

ENGINEERINGNET.BE - De Belgische start-up Zembro - een kleine hype door het aandeelhouderschap van een twintigtal Belgische ondernemers en politici - meldt dat de eerste set van zijn slimme horloges voor senioren sinds begin november uitgeleverd wordt aan klanten.

Zembro is een slimme armband die ouderen in contact stelt met hun familieleden. Dit moet hen toelaten om zo lang mogelijk onafhankelijk te blijven wonen. Het slimme horloge werkt intuïtief, is waterdicht, makkelijk te bedienen en heeft met een volledig opgeladen batterij een autonomie van meer dan 10 dagen.

"De armband wordt geproduceerd door onze Taiwanese vestiging", meldt het Leuvense nano-elektronica onderzoekscentrum imec. "Onze R&D-afdeling tekende ook voor de ontwikkeling van zowel de firmware als de speciale waterproof behuizing, naast de algoritmes en de selectie van de off-the-shelf elektronische componenten."

Het idee voor Zembro is ontstaan na een gezamenlijke zakenreis van een twintigtal Belgische ondernemers en politici naar San Francisco in september 2013. Die reis inspireerde hen om samen ‘iets’ te ondernemen in de geest van Silicon Valley.

Anderhalf jaar lang werkten ze in de coulissen aan hun start-up. Naast de verschillende prominenten investeerden ook Fidimec, het investeringsfonds van imec, en Marc Coucke in de start-up achter Zembro. Het bedrijf wordt momenteel gewaardeerd op 6 miljoen euro.