Unipro op niveau 5 van CO2-Prestatieladder

Met dit certificaat wordt Unipro beloond voor structurele aanpassingen op het gebied van duurzaam werken en vermindering van de CO2-uitstoot. TÜV Nederland heeft het certificaat uitgereikt.

Trefwoorden: #certificering, #CO-uitstoot, #CO2-prestatieladder, #TUV, #Unipro

Lees verder

Techniek

( Foto: Unipro )

ENGINEERINGNET.NL - De CO2-Prestatieladder is een instrument om bedrijven te stimuleren tot CO2-bewust handelen.

De ladder geeft bedrijven inzicht in hun eigen CO2-emissie en daagt ze uit om op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden om die uitstoot terug te dringen. De CO2-prestatieladder bestaat uit verschillende niveaus, van niveau 0 tot niveau 5.

Per niveau is een set van eisen gedefinieerd. De plaats van een bedrijf op de ladder hangt onder meer af van de hoeveelheid CO2-besparing en de mate van samenwerking met andere partijen op het gebied van milieu-initiatieven.

TÜV Nederland is een van de instanties die de inspanningen, doelstellingen en realisaties van bedrijven toetst. De hieruit volgende score bepaalt het niveau op de CO2-Prestatielader.

Niveau 5 op de ladder houdt in dat Unipro niet alleen haar eigen uitstoot kent, stuurt en mindert. Het bedrijf heeft ook kennis van de CO2-uitstoot van haar leveranciers en stelt doelen op gebieden die moeilijk te beïnvloeden zijn, zoals die van transport, verpakking etc.

Voor dit niveau is het ook belangrijk dat je als bedrijf meedenkt “in je keten”, de zogenaamde keteninitiatieven. Projecten die niet direct iets “opleveren”, maar bijdragen aan verantwoorder handelen in je omgeving en in je handel en productie-keten.


Op de foto:
Frank ter Beke (l) en Gerben Bouwmeester (directie Unipro) met het certificaat.