SPS IPC Drives 2015: 10.000 bezoekers meer dan in 2014

Optimistische sfeer op Duitse vakbeurs SPS IPC Drives bevestigt groeiend vertrouwen van de industrie. "Veel vakbezoekers komen opnieuw met concrete projecten naar ons".

Trefwoorden: #economie, #spc ipc driven, #sps drives, #vakbeurs, #vakbeurzen

Lees verder

Nieuws

( Foto: SPS IPC Drives )

ENGINEERINGNET - In 2014 waren ze nog met 56.787, de bezoekers van de gekende SPS IPC Drives vakbeurs over elektrische automatisering. Dit jaar zakten er een kleine 10.000 engineers méér af naar Neurenberg, of in totaal 64.386.

Wat uit diverse economische graadmeters al een tijdje af te leiden valt, wordt dus ook in de reële economie bevestigd: het vertrouwen van de bedrijfs- en technische wereld is helemaal terug.

Er worden weer events en vakbeurzen bezocht, weer gekeken naar de mogelijkheden van nieuwe technische uitrustingen en diensten met het oog op toekomstige investeringen.

Of zoals zaakvoerder Markus Sandhöfner van het automatiseringsbedrijf B&R het na afloop van SPS IPC Drives 2015 stelde: "Veel vakbezoekers brengen opnieuw concrete projecten mee om met ons te bespreken."

Ook op de lokale beurzen in Nederland en België is de trend onmiskenbaar. De inrichter van de Nederlandse Precisiebeurs in Veldhoven, die in dezelfde periode plaatsvond, stelt het zo: "De markt trekt aan en dat was voelbaar".