• 02/12/2015

Voeg een extra dimensie toe aan uw machine!

Logistieke magazijnen of verpakkingslijnen worden steeds meer geautomatiseerd om aan de nodige klantenbehoeften te kunnen voldoen.

Trefwoorden: #automatisering, #ifm electronic, #Logistieke magazijnen, #verpakkingslijnen

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Hiervoor verwachten we dat robots en machines steeds sneller en flexibeler werken en het liefst nog moeten ze hun omgeving waarnemen net zoals wij dat doen, in 3D dus.

Een uitdaging zegt u?
ifm electronic kwam met een unieke oplossing. De O3D Smart Sensor van ifm geeft uw machines en robots een extra dimensie.

Deze 3D-camera, op basis van de gepatenteerde pmd Time of Flight technologie die dienst doet als het hart van deze afstandssensor, legt scènes en objecten vast in één oogopslag.

Door gebruik te maken van dieptezicht en een technologie die robuust is tegen kleurverschillen en extern licht, vereenvoudigt deze sensor complexe toepassingen zoals vulcontrole en detectie van verschillende afmetingen van dozen in verpakkingslijnen.

Geen moeilijke en tijdrovende instellingen, eenvoudig, uiterst flexibel en snel inzetbaar dankzij de app’s in de sensor: case completeness en box dimensioning.

Case completeness:
Uitdaging: zijn alle objecten aanwezig in een doos of een tray? 100 % controle van een correct “pack” is moeilijk.

Oplossing: de O3D Smart Sensor negeert kleurverschillen en kan eenvoudig en snel geconfigureerd worden voor verschillende tray-afmetingen. Een robuuste en flexibele oplossing.

Box dimensioning:
Uitdaging: Continue meten van verschillende doosafmetingen. Verpakkingslijnen efficiënter maken. Distributiecentra’s helpen om hun opslagplaatsen beter te gebruiken....

Oplossing: de O3D Smart Sensor is in minder dan 3 minuten geconfigureerd. Lengte-, breedte en hoogtemeting met een nauwkeurigheid van ± 10 mm. Fantastisch voor een single sensor oplossing!

Heeft u een andere uitdaging?
Voor meer doorgedreven toepassingen kunnen we de volledige puntenwolk (23.000 pixels) doorgeven naar een PC of controller met de bijhorende SDK met driver voor PCL (Point Cloud Library), R.O.S. (Robot Operating System) of Halcon.

De O3D Smart Sensor biedt de mogelijkheid om “zicht” te geven aan robots en machines. Een betaalbare sensor met talrijke mogelijkheden.


Vraag snel méér informatie via
de Direct Contact-service van Engineeringnet
" onclick="this.form.action='https://engineeringnet.be/infoaanvraag/DirectContactHome.asp?code=Voeg een extra dimensie toe aan uw machine!&EngnetId=15652';" style="font-size: 90%; width:140px; height: 30px;" type="submit">


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.