Opening twee nieuwe beveiligde parkings langs E17

Total heeft de nieuwe autosnelwegstations en beveiligde vrachtwagenparkings langs de E17 tussen Gent en Kortrijk geopend in aanwezigheid van Geert Bourgeois.

Trefwoorden: #autosnelwegstation, #beveiligde parking, #beveiliging, #Total, #vrachtwagenparking, #waterzuivering

Lees verder

Techniek

( Foto: Total )

ENGINEERINGNET.BE - Met de nieuwe autosnelwegstations en beveiligde vrachtwagenparkings langs de E17 is Total aanwezig op de belangrijkste noord-zuidverbinding voor vrachtwagens in Europa.

Het bedrijf investeerde 15 miljoen euro in deze nieuwe infrastructuur en stelt 40 medewerkers te werk.

De beveiligde vrachtwagenparkings langs de E17 te Kruishoutem maken deel uit van een project voor de aanleg van in totaal 150 beveiligde parkeerplaatsen voor vrachtwagens. Deze parkings werden verwezenlijkt met de steun van de Europese Commissie.

De faciliteiten op de parkings bieden aan de vrachtwagenchauffeur de mogelijkheid om in alle veiligheid en comfort de rusttijden te respecteren en zorgen voor een verhoogde beveiliging van de vracht.

Daarnaast worden de kleinschalige waterzuiveringsinstallaties bij de tankstations langs de Belgische autosnelwegen geoptimaliseerd.

Op basis van strenge criteria kreeg Aquaplus het vertrouwen om vier gloednieuwe installaties langs de E17 te bouwen en te exploiteren en vijf andere installaties voorlopig te beheren.

Total gaat ook samenwerken met Allego om de laadpunten in het bestaande netwerk met tien laadpunten in de regio Brussel, één in Antwerpen en één in Namen te voorzien van een nieuwe laadpaal die aan drie standaarden voldoet en moderne betaalmiddelen accepteert.

In de tweede fase van het project, in de loop van 2016, zullen ook de 26 over heel België uitgerust worden met dit type snellaadpaal.