1,5 miljoen euro voor ontwikkeling noodhulp drone

De drone levert hulpgoederen af in afgelegen, met normaal transport niet snel te bereiken gebieden en krijgt dit geld uit het hulpfonds van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Trefwoorden: #AvioniCS, #drone, #hulpfonds, #Ministerie van Buitenlandse Zaken, #prototype, #TU Eindhoven, #Wings for Aid

Lees verder

research

( Foto: Studio VanBerlo )

ENGINEERINGNET.NL - Met de bijdrage uit het hulpfonds gaat Wings for Aid een prototype bouwen, wat ongeveer een jaar in beslag neemt.

Het bereiken van mensen in afgelegen gebieden die getroffen zijn door een ramp of geen toegang hebben tot medicijnen, is vaak erg moeilijk en gevaarlijk. Een onbemand vliegtuig kan hiervoor een oplossing bieden.

De drone krijgt een spanwijdte van 3 tot 5 meter. Het kan hierdoor pakketten van 30 tot 40 kilo met medicijnen, dekens, water en voedsel meenemen. Met één zending kunnen 60 tot 80 mensen een dag overleven.

Het toestel krijgt een bereik van circa 100 kilometer. Het is de bedoeling dat het toestel zelfstandig naar zijn bestemming vliegt, de goederen aflevert en weer naar de basis terugkeert.

Aan de ontwikkeling van het toestel doet onder meer de TU Eindhoven mee, het bedrijf AvioniCS (controle-systemen voor drones) en het EU-project Selfly dat een elektronisch oog voor kleine vliegtuigen ontwikkelt. Het ontwerp van de drone is gemaakt door Studio VanBerlo.

De logistiek en het management rond de hulpdrone is ook belangrijk, vandaar dat hulporganisaties ook betrokken zijn bij de ontwikkeling van het toestel.