Bekaert neemt Engelse kabelproducent Bridon over via nieuwe joint-venture

Bekaert en Ontario Teachers’ Pension Plan (huidige eigenaar van Bridon) richten Bridon Bekaert Ropes Group, een nieuwe joint venture waarin Bekaert hoofdaandeelhouder wordt.

Trefwoorden: #Bekaert, #Bridon, #joint-venture, #kabeloplossingen, #kabels, #Ontario Teachers’ Pension Plan, #overname, #staaldraad, #staalproducent

Lees verder

Techniek

( Foto: Bekaert )

ENGINEERINGNET.BE - De geplande fusie is gericht op het benutten van de schaalgrootte en de complementaire sterkten van beide partners.

Bekaert heeft een gevestigde aanwezigheid in staalkabelmarkten in Latijns-Amerika, Canada en Australië en brengt ook de advanced cords business in. Bridon heeft met kabeldraad, strengen, staalkabels en synthetische kabels sterke posities in Europa en de VS.

De fusie zal bijkomende groeimogelijkheden creëren in Azië. De gezamenlijke business zal op jaarbasis een omzet van ongeveer 600 miljoen euro vertegenwoordigen.

De definitieve fusie- overeenkomst is onderhevig aan de gebruikelijke closing voorwaarden waaronder gereglementeerde goedkeuringen, en zal naar verwachting afgerond worden in de eerste helft van 2016. In deze constructie zal Bekaert 67% van de aandelen bezitten.

Huidige CFO Bruno Humblet wordt voorgedragen als gedelegeerd bestuurder van de nieuwe groep.