Vlakwa wordt onderdeel van VITO

Vanaf 1 januari 2016 wordt het Vlaams Kenniscentrum Water (Vlakwa) een onafhankelijke afdeling van de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO).

Trefwoorden: #VITO, #Vlaamse Regering, #Vlaams Kenniscentrum Water, #Vlakwa, #waterlandschap

Lees verder

research

( Foto: Nordic )

ENGINEERINGNET.BE - Op 11 december 2015 heeft de Vlaamse Regering haar goedkeuring gegeven aan de opname van de activiteiten van Vlakwa in de VITO-werking. Bedoeling is op die manier een grotere efficiëntie en draagkracht voor watertechnologie in Vlaanderen te creëren.

Vlakwa blijft echter wel haar rol als intermediaire neutrale speler in het Vlaams waterlandschap spelen. Haar missie is de stakeholders te helpen om de samenwerking aan te gaan, om zodoende op een innovatieve manier bij te dragen aan de vergroening van de Vlaamse economie en de socio-economische ontwikkeling van Vlaanderen.

VITO zal de Vlakwa-activiteiten in Kortrijk zo opstellen dat de werking en activiteiten hun huidige onafhankelijkheid in het water-landschap worden behouden, terwijl er toch een operationele synergie met de Vito-wateractiviteiten wordt bereikt."

Vito neemt de acht medewerkers van Vlakwa over, die werkzaam vanuit Kortrijk blijven.


Over Vlakwa:
Deze organisatie werd in 2010 opgericht als vzw die de noodzakelijke inspanningen levert om de samenwerking tussen de diverse (water)actoren in Vlaanderen te bewerkstelligen om tot één Vlaams waterprogramma te komen en dit gezien het grote strategische, industriële en maatschappelijke belang van water in Vlaanderen.