• 17/12/2015

RS Components frist aanbod pneumatische onderdelen SMC op

Na uitbreiding met meer dan 600 producten heeft RS nu de meest uitgebreide collectie SMC-pneumatica voor nieuwe toepassingen en het onderhoud van bestaande installaties.

Trefwoorden: #distributie, #onderdelen, #onderhoud, #RS Components, #SMC-pneumatics

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijde distributeur voor technici, gaat zijn aanbod pneumatische onderdelen van SMC aanzienlijk uitbreiden. Deze uitbreiding richt zich op machinebouwers van nieuwe pneumatische toepassingen en op onderhoudstechnici.

Het uitgebreide aanbod bevat onder andere de KQG2-fittingen, pneumatische one-touch-fittingen van roestvast SUS316-staal met een hogere put- en corrosieweerstand. Ze zijn geschikt voor gebruik met perslucht, water en stoom en kunnen overweg met allerlei soorten druk, van –100kPa tot 1MPa, en met temperaturen van –5 tot +150°C.

Ideaal voor de levensmiddelen- en de chemische industrie zijn de rechte, hoekvormige en schotvormige fittingen tussen schroefdraden en buizen, rechte, hoekvormige, T- en schotvormige fittingen tussen twee buizen, buisdichtingen en pluggen voor pneumatische hulpstukken en fittingen, en hoekvormige fittingen met schroefdraad.

De KQG2-serie bevat lichtgewicht en compacte indrukfittingen die 30% kleiner en 62% lichter zijn dan de bestaande KQG-serie, en beschikbaar voor buisdiameters van 3,2 tot 16 mm.

Een ander hoogtepunt in de collectie is de nieuwe AR-B-serie met pneumatische luchtregelaars. Deze bieden de keuze uit een druk van 0,05 tot 0,7 MPa of 0,02 tot 0,2 MPa en hebben een nieuw modulair, lichtgewicht design dat verbindingen mogelijk maakt met andere luchtpreparatie-apparatuur van SMC. De AR-B-serie kan worden aangesloten via een beugel of een paneel.

Alle versies hebben een vergrendelmoer om ongewilde verstellingen te voorkomen, en zijn beschikbaar in diverse formaten (20 tot 40) en met buizen van 1/8 tot 1/2 inch.

Tot slot is er de CP96-serie met dubbel- en enkelwerkende ISO-cilinders. Deze biedt een groot aantal opties, zoals een boring van 32 tot 100 mm, een slaglengte van 25 tot 500 mm en dubbele en enkele stangen.

Om slingerbewegingen van de zuigerstang aan het uiteinde van de slag te voorkomen hebben de dubbelwerkende CP96-cilinders een zwevend afdichtingsmechanisme en maken ze gebruik van precisiebussen en zuigerstangtoleranties.

Verdere kenmerken zijn een volledig verstelbare demping aan het uiteinde van de slag via een zeskantsleutel, magnetische positiebepaling als standaard, een nauwkeurigere montage en een trommelontwerp met een lichtgewicht profiel.

De uitgebreide collectie pneumatische onderdelen en producten van SMC is nu verkrijgbaar bij RS in de regio's EMEA en Azië-Pacific.


Vraag snel méér informatie via de Direct Contact-service van EngineeringnetBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.