SPIE schenkt 100 werkdagen aan goede doelen

Al meer dan tien jaar heeft SPIE Belgium zijn eindejaarsgeschenken vervangen door acties ten voordele van een goed doel. Dit jaar schenkt het 100 werkdagen van zijn eigen medewerkers.

Trefwoorden: #Johan Dekempe, #spie, #Time4Society

Lees verder

HR

( Foto: SPIE, vlnr Kristof Bornbergen, coördinator T4S, Johan Dekempe, Algemeen Directeur SPIE Belgium en Géraldine Van Houte, CSR Advisor T4S )

ENGINEERINGNET.BE - Technisch dienstverlener SPIE Belgium heeft een originele formule bedacht om zijn eigen personeel actief bij 'het goede doel' te betrekken: het laat een aantal van zijn medewerkers zich tijdens de werkuren inzetten voor het algemeen belang.

Dit jaar gaat het om sociale of milieuvriendelijke projecten in samenwerking met vereniging Time4Society, een vzw gespecialiseerd in sociale teambuilding.

Zo zullen er veertig dagen geschonken worden in Brussel, telkens twintig in de regio’s Grobbendonk-Antwerpen en Aalter-Gent, en tenslotte ook twintig in Wallonië.

De initiatieven zullen in de lente worden gelanceerd en uiteenlopende domeinen bestrijken: reinigen van parken en verwijderen van hinderende planten, logistieke ondersteuning voor mindervaliden op een festival, herstellen van gebouwen in dienst van een vereniging die ijvert voor volwassenen met problemen, etc.

Algemeen directeur Johan Dekempe: «Nog tot begin vorig jaar schonken we elk jaar een cheque voor een bedrag van 15.000 euro te verdelen onder drie verenigingen. Maar dat is eigenlijk een relatief bescheiden bedrag per vereniging."

"Daarom hebben we besloten om tijd te investeren en tegelijkertijd onze medewerkers de kans te geven om actief deel te nemen aan maatschappelijk verantwoord initiatieven."