Federatie FinTech Belgium officieel gelanceerd

FinTech Belgium is de federatie die FinTechs in België samenbrengt en vertegenwoordigt. De officiële lancering van deze federatie vond eerder deze week plaats.

Trefwoorden: #federatie, #financiële sector, #financiële technologie, #FinTech

Lees verder

Nieuws

( Foto: FinTech Belgium )

ENGINEERINGNET.BE - FinTech (financiële technologie) is een economische tak van bedrijven die technologie gebruiken om financiële diensten efficiënter te maken.

De FinTechs zullen een revolutie teweegbrengen binnen de financiële sector, net zoals internet destijds het businessmodel voor muziek, media en detailhandel zwaar heeft beïnvloed.

Deze bedrijven leggen zich toe op het oplossen van problemen waarmee klanten van traditionele financiële instellingen geconfronteerd worden. Via nieuwe technologieën willen deze bedrijven de klantenservice verbeteren en nieuwe producten of diensten aanreiken.

Ze richten zich onder meer op het verbeteren van klanteninteracties in allerhande domeinen zoals bijvoorbeeld de valutamarkt, beleggingen, vermogensbeheer, leningen en sparen.

Deze bedrijven, meestal start-ups, zijn over de hele wereld aan het opkomen. De stichtende leden zijn actief in FinTech bedrijven of betrokken bij de ontwikkeling van deze sector in België.