Integratie Alvocol in Retail Partners Colruyt Group afgerond

De groothandelspoot van Colruyt Group heeft de integratie afgerond van Alvocol. Dit bedrijf verzorgde de aankoop, de opslag en het transport voor de zelfstandige Alvo-supermarkten.

Trefwoorden: #Alvo, #Alvocol, #Colruyt, #distributie, #Retail Partners Colruyt Groep, #supermarkt

Lees verder

Techniek

( Foto: Colruyt Group )

ENGINEERINGNET.BE - De kruidenierswaren zijn verhuisd van het Alvo-distributiecentrum in Bornem naar de site van Retail Partners Colruyt Group in Mechelen (waar ook de Spar-activiteiten geconcentreerd zijn).

Ook de uitdagingen om de IT-platformen en assortimenten op mekaar af te stemmen werd succesvol afgerond.

De verhuis had uiteraard een impact op de 30 medewerkers van de site Bornem. De helft van hen verhuisde mee naar Mechelen, 14 anderen vonden een nieuwe job.

Een andere grote uitdaging was het op elkaar afstemmen van de assortimenten van Spar en Alvo, samen goed voor 12.000 artikelen. In enkele maanden tijd slaagden de aankoopteams erin om dat aantal te reduceren naar 8.000.

De verhuis van Bornem naar Mechelen werd zo geregeld dat de Alvo-ondernemers er geen last van ondervonden. Een complexe operatie, aangezien beide sites met andere informaticasystemen werkten.

Op 9 maanden tijd slaagden de IT-specialisten van de groep erin om die systemen op mekaar af te stemmen, zonder noemenswaardige last voor de winkeliers.

Tegelijk met de afronding van de verhuis werd een nieuw samenwerkingscontract afgesloten. Aankoop en logistiek worden nu volledig beheerd vanuit de site in Mechelen.

Op commercieel vlak blijven de Alvo-winkels een onafhankelijke koers varen. De achtkoppige ploeg zal zijn intrek nemen in een nieuw kantoor in Temse.