BREEAM certificaat voor hoofdkantoor Royal HaskoningDHV

Het hoofdkantoor van Royal HaskoningDHV heeft het BREEAM-NL In-Use duurzaamheidscertificaat ontvangen. Hiermee is het kantoor in Amersfoort een van de meest duurzame kantoren van Nederland.

Trefwoorden: #BREEAM certificaat, #duurzaamheid, #RoyalHaskoning DHV

Lees verder

Techniek

( Foto: © Föllmi Photography )

ENGINEERINGNET.NL - Met de toekenning van het certificaat, voldoet het ruim veertig jaar oude hoofdkantoor aan hoge duurzaamheidseisen.

Het kantoor is beoordeeld op negen duurzaamheidscategorieën: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik & ecologie en vervuiling.

Als één van de weinige kantoorgebouwen in Nederland scoort het kantoor op alle drie de onderdelen (gebouwprestaties, -beheer en -gebruik) drie sterren en verdient daarmee de score ‘Very Good’.

Frits Smedts, directeur Procurement & Facility management bij Royal HaskoningDHV: “In 2011 besloten we ons hoofdkantoor duurzaam te renoveren met daarbij een aantal harde uitgangspunten zoals forse energiebesparing, behoud van gebruikerstevredenheid en toepassing van milieuvriendelijke materialen. De renovatie was een aftrap voor de verduurzaming van ons vastgoed en gebruiksprocessen en dit is nu beloond met een BREEAM certificaat.”

Annemarie van Doorn, Directeur Dutch Green Building Council: “Met de duurzaamheidsscore van BREEAM-NL ‘Very Good’ wordt aangetoond dat het met een oud pand uit 1971 mogelijk is om grote duurzame stappen te maken. Het bewijst dat duurzame renovatie ook in zo’n geval zeker mogelijk is.”