Arcadis projectleider vernieuwing knooppunt Albert - verkeer

De tijdelijke vereniging Arcadis - Assar werd door de MIVB aangeduid als projectleider voor het ontwerp en de uitvoering van de vernieuwing van het knooppunt Albert in Vorst.

Trefwoorden: #Arcadis, #Assar Architects, #knooppunt Albert, #metro, #MIVB

Lees verder

nieuws

( Foto: Arcadis - Assar Architects )

ENGINEERINGNET.BE - Ook de bouw van een nieuwe tunnel richting het Rochefortplein zit in dit project vervat.

Arcadis neemt de rol van projectleider op zich. De halte ligt op de toekomstige metrolijn 3 “Bordet-Noord-Albert”, die wordt doorgetrokken tot het treinstation Bordet in Haren, vlakbij Evere.

De halte “Albert” ligt op de kruising van de huidige premetrolijnen 3 en 4, en tramlijn 51. De MIVB voorziet een upgrade van deze as naar een volwaardige metro. Deze zal tot in het noorden van Brussel rijden, met nieuwe haltes in Schaarbeek en Evere.

Op iets langere termijn wordt ook een zuidwaartse uitbreiding voorzien tot in Ukkel. De halte Albert wordt zo een belangrijke schakel op de Brusselse Noord-Zuid-as. In het kader van deze toekomstplannen wordt het station Albert volledig vernieuwd, en worden tevens de verschillende delen van Vorst met elkaar verbonden.

Nicolas Leonard, project manager bij de MIVB: “De vernieuwing van de halte Albert is een sleutelproject voor de ontwikkeling van het openbaar vervoer in de hoofdstad. Naast de nieuwe metroverbinding, zal de halte bediend worden door verschillende tramlijnen: het wordt dus een belangrijk vervoersknooppunt.”

Het bureau Assar Architects, in tijdelijke vereniging met Arcadis, neemt het landschapsontwerp en de architectuur voor zijn rekening. De communicatie en het participatietraject worden respectievelijk door de onderaannemers Clepsydre Communication en City Tools verzorgd.