Management buy-out bij Waalse installatiebedrijf Balteau i.e.

Van oorsprong Nederlandse bouwgroep Koninklijke BAM verkoopt Waalse dochteronderneming Balteau Installations électriques aan management.

Trefwoorden: #Alarme Controle, #balteau, #bam, #buy-out, #Electro Gdb, #installateur, #installatie, #koninklijke bam, #overname, #Service Partner, #TCS Pirotte

Lees verder

Techniek

( Foto: Koninklijke BAM, hoofdkantoor )

ENGINEERINGNET.BE - Balteau i.e. - i.e. staat voor 'installations électriques' - is gespecialiseerd in elektrische installaties, hoog-en laagspanning voor openbare, particuliere en industriële gebouwen, databekabeling, branddetectie, alarmsystemen en elektrische verwarming.

De onderneming is opgericht in 1983 en kwam in 2008 als onderdeel van de overname van FED Holding in het bezit van de Nederlandse BAM-groep. Het maakte sindsdien deel uit van BAM Wallonië. Balteau staat voor ruim tweehonderd medewerkers en een jaaromzet van ongeveer 40 miljoen euro.

Volgens BAM past de transactie in zijn nieuwe en recent bekendgemaakte strategie voor 2016-2020. Een van de drie strategische pijlers heeft betrekking op het vormgeven van de activiteitenportefeuille.

Het is in dit kader dat de Nederlanders naar eigen zeggen afscheid wil nemen van alle operationele activiteiten die onvoldoende mogelijkheden bieden om schaalgrootte of differentiatie als kritische succesfactoren te benutten. "We zien bovendien onvoldoende synergie om de participatie in Balteau i.e. en zijn filialen te behouden".

De transactie heeft tevens betrekking op vier dochterondernemingen van Balteau i.e.: Electro Gdb, TCS Pirotte, Alarme Contrôle en Service Partner. Wat het management betaalt, werd niet bekendgemaakt.