Eerste Belgisch multi-site energieprestatie contract getekend

EDF Luminus en de Anderlechtse Haard kondigen hun samenwerking aan om de energieprestatie van de sociale woningen van de Anderlechtse Haard te verbeteren.

Trefwoorden: #Anderlechtse Haard, #EDF Luminus, #ketelhuizen, #multi-site contract, #sociale woningen, #verwarmingsketels, #zonnepanelen

Lees verder

Techniek

( Foto: EDF Luminius )

ENGINEERINGNET.BE - De Anderlechtse Haard is een van de grootste sociale huisvestings­maatschappijen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wat het aantal woningen betreft.

De maatschappij, eigenaar van meer dan 3.700 sociale woningen in de gemeente Anderlecht, beheert ongeveer 400 individuele woningen alsook grote woonblokken uit de jaren 1970.

Het multi-site energieprestatiecontract omvat de volledige renovatie van 15 ketelhuizen, meer bepaald 31 verwarmingsketels, 6 warmte­kracht­koppelings­eenheden, 15 nieuwe warmte­huis­houdings­systemen en 4 fotovoltaïsche installaties.

EDF Luminus zal ook de gepaste structuur creëren om de installaties te onderhouden en de energie-performantie van alle gebouwen op lange termijn te verzekeren. Dankzij dit contract zal de Anderlechtse Haard een besparing van 266 k€ kunnen realiseren op haar energiefactuur.

EDF Luminus treedt op als derde-investeerder en dienstverlener, samen met haar dochterondernemingen Dauvister, Vanparijs Engineers en ATS.