Bert Pieters, Pepsico Veurne is Maintenance Manager van het jaar 2016

Gisterenavond werd de Award voor Maintenance van het jaar 2016 uitgereikt. Bert Pieters haalde het van Ward Boeraeve & Steven Schollaert (Eandis) en Bernard De Tandt (VPK Packaging Group).

Trefwoorden: #BEMAS, #Eandis, #Maintenance Magazine, #Maintenance Manager van het jaar, #onderhoud, #Pepsico Veurne, #VPK Packaging Group

Lees verder

maint_art

( Foto: BEMAS - Maintenance Magazine )

ENGINEERINGNET.BE - Bert Pieters studeerde af als Burgerlijk Ingenieur Werktuigkunde aan de Rijksuniversiteit van Gent.

Hij is al meer dan 22 jaar actief als maintenance manager en dit in verschillende bedrijven. Sinds 2013 werkt hij voor Pepsico Veurne.

Als maintenance manager is hij samen met een enthousiast team van 45 technici verantwoordelijk voor asset management en technisch onderhoud van 10 lijnen waar producten zoals Cheetos, Doritos, Lay’s en Smiths geproduceerd worden.

In 2015 had het bedrijf een netto-omzet van meer dan 63 miljard dollar en heeft een complementair voedingsmiddelen- en drankenportfolio dat Frito-Lay, Gatorade, Pepsi-Cola, Quaker en Tropicana omvat.

«Performance with Purpose» is hun duurzaamheidsvisieo. In de praktijk betekent Performance with Purpose dat de onderneming een breed assortiment van voedingsmiddelen en dranken biedt en continu zoekt naar innovatieve manieren om de milieu-impact te minimaliseren en operationele kosten te verlagen; wereldwijd een veilige en inclusieve werkomgeving biedt aan zijn werknemers, en de lokale gemeenschappen waarin het bedrijf actief is respecteert en ondersteunt, ook in de vorm van investeringen.

In België en Luxemburg werken er zo’n 950 mensen op drie vestigingen, waaronder twee productielocaties.

De hele redactie van Maintenance Magazine feliciteert de laureaat van harte met zijn award. Een uitgebreid interview leest u in de volgende editie.