Wegdek op E40 Brussel-Leuven wordt in juli hersteld - verkeer

Een aannemer voert in opdracht van het Agentschap Wegen & Verkeer vanaf maandag 18 juli herstellingswerken uit op de E40 tussen Sterrebeek en Bertem.

Trefwoorden: #Agentschap Wegen & Verkeer, #AWV, #Brussel-Leuven, #E40, #verkeershinder, #wegdek, #werken

Lees verder

nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Het verkeer zal er tot en met woensdag 27 juli in beide rijrichtingen over slechts drie rijstroken beschikken (normaal gezien zijn er op deze locatie vier rijstroken in beide rijrichtingen).

Wegen en Verkeer laat de werken uitvoeren tijdens het bouwverlof om de hinder voor het verkeer te beperken. Het heeft de werken ook zodanig ingepland dat het vakantieverkeer maar één weekend hinder zal ondervinden.

Omdat tijdens het bouwverlof de structurele files tijdens de spitsuren beperkt zijn, verwacht het Vlaams Verkeerscentrum dat de wachtrijen op weekdagen (in de ochtendspitsrichting Brussel en in de avondspits richting Leuven) niet veel langer zullen zijn dan op werkdagen buiten vakantieperiodes.

Maar weggebruikers doen er goed aan om voor hun vertrek de verkeersinformatie te raadplegen, vooral tijdens het weekend van 23 en 24 juli (en vooral als het mooi weer is, want dan is er vaak extra verkeersdrukte door dagjestoeristen).

Om de werfinrichting voor te bereiden, zal de aannemer op de avonden en nachten van 4 t.e.m. 8 juli (telkens van 21u tot 5u) geregeld een rijstrook per rijrichting moeten afsluiten.

Dat zal enige hinder veroorzaken, maar overdag zullen weggebruikers altijd in de beide rijrichtingen over vier rijstroken beschikken.


(illustratie: publicdomainvectors.org)