Heraanleg E40 tussen Erpe-Mere en Zwijnaarde start op 8 juli - verkeer

Op vrijdag 8 juli start het AWV met de heraanleg van de E40 tussen Erpe-Mere en Zwijnaarde. De drie rijstroken en pechstrook richting Gent krijgen een grondig onderhoud.

Trefwoorden: #afrit, #Agentschap Wegen & Verkeer, #AWV, #E40, #Erpe-Mere, #heraanleg, #onderhoud, #Oostende, #oprit, #verkeer, #verkeerproblemen, #Zwijnaarde

Lees verder

Nieuws

( Foto: AWV )

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens de werken gaan de op- en afrittencomplexen in Wetteren en in Merelbeke (R4) dicht. Ook de snelwegparking in Wetteren wordt verschillende dagen afgesloten.

Maar liefst 15 km snelweg krijgt een grondige opknapbeurt. De drie rijstroken en de pechstrook van de E40 tussen Erpe-Mere en Zwijnaarde (richting Gent) worden heraangelegd.

Aangezien de rechter- en middenrijstrook meer belast worden met zwaar verkeer, worden ze grondiger hersteld. De rechterrijstrook wordt tot op de fundering heraangelegd in asfalt.

De middenrijstrook krijgt een nieuwe onder- en toplaag. Van de linkerrijstrook en de pechstrook vernieuwen we de toplaag.

Het agentschap kiest voor de verkeersluwere zomermaanden. De heraanleg van de midden- en rechterrijstrook en de pechstrook wordt uitgevoerd tussen 8 juli en 17 juli en tussen 29 juli en 14 augustus. Daarna zijn er nog 12 nachten in augustus voorzien voor het linkervak.

Het verkeer heeft steeds twee (versmalde) rijstroken in elke richting. De op- en afritten in Wetteren en Merelbeke liggen in de werfzone. Door in twee fasen te werken zullen twee opeenvolgende op- of afritten nooit samen afgesloten zijn.

Tussen beide fasen is er een pauze waarbij alle rijstroken open zijn.