Van Hool overweegt productievestiging in de VS

Busconstructeur Van Hool in Koningshooikt bestudeert intrede op Amerikaanse markt van openbaar vervoer "wegens te dure productie in België". Ook voor Industriële Voertuigen loopt een studie.

Trefwoorden: #busbouwer, #constructeur, #van hool

Lees verder

Nieuws

( Foto: Filip Van Hool )

ENGINEERINGNET.BE - Van Hool, de vierde grootste industriële werkgever van België, werkt aan een plan om bussen voor het openbaar vervoer in de VS te produceren. Dat meldde het bedrijf tijdens de voorstelling van zijn financiële resultaten voor 2015.

Van Hool liet destijds al van zich spreken door in Macedonië een nieuwe fabriek voor standaardproducten te bouwen en tegelijkertijd een investeringsstop in het Vlaamse Koningshooikt aan te kondigen.

In eerste instantie fabriceerde het bedrijf er enkel bussen voor de Amerikaanse privé-markt , maar in 2015 werd vanuit Macedonië ook de productie van diverse modellen voor de Europese markt gelanceerd. "De fabriek in Macedonië wordt in de komende drie jaar verdubbeld in capaciteit". CEO Filip Van Hool wees er destijds al op dat de delokalisering noodzakelijk was om de concurrentie aan te kunnen met zijn concurrenten die reeds vroeger naar lagere loonlanden waren uitgeweken.

Momenteel wordt een productievestiging in de VS bestudeerd, laat de busbouwer weten. Het zou uitsluitend om de fabricage van bussen voor het openbaar vervoer gaan: "Deze markt, met een potentieel van 5.000 à 7.000 voertuigen per jaar, is qua omvang veel groter dan de private coaches-markt met 1.500 voertuigen per jaar."

"Om op de markt van het openbaar te mogen leveren is, omwille van de Buy America Act, productie in de VS vereist, waar wij op dit moment niet aan voldoen. Indien de studie positief geëvalueerd wordt betekent dit dus dat we een nieuwe Amerikaanse vestiging zullen opstarten om met nieuwe, nog te ontwikkelen types voertuigen onze intrede op deze veelbelovende markt te maken."

Ook in de business-groep Industriële Voertuigen loopt naar verluidt een studie om te onderzoeken of voor bepaalde types voertuigen, die nu niet kunnen geproduceerd worden in de fabriek in Koningshooikt - wegens te duur - een activiteit in het buitenland kan opgestart worden.

"België blijft het beslissings- en innovatiecentrum van de groep en blijft de productieplaats voor maatwerkproducten en voertuigen met een hoge toegevoegde waarde zoals dubbeldekkers, Altano’s, Astrons, Exqui.City trambussen en gespecialiseerde Industriële Voertuigen", aldus nog de constructeur.