Van Gansewinkel investeert in duurzame containers

Afvalrecycler Van Gansewinkel heeft geïnvesteerd in nieuwe afzetcontainers, waardoor het bedrijf op een nog duurzamere manier afval kan inzamelen.

Trefwoorden: #afval, #afval inzamelen, #container, #duurzaam, #recycleren, #Van Gansewinkel

Lees verder

Techniek

( Foto: Van Gansewinkel )

ENGINEERINGNET - Voor de (gescheiden) inzameling van afval beschikt Van Gansewinkel in haar containerpark in de Benelux over ruim 23.000 afzetcontainers in verschillende maten tussen de 3 en 40 m³.

Na een uitgebreid intern onderzoek werd besloten om de containers die aan vervanging toe zijn, stapsgewijs uit te faseren en te vervangen met de nieuwe duurzame afzetbakken.

Geert Glimmerveen, directeur van Van Gansewinkel Nederland: “Met het weglaten van de horizontale ribben is minder laswerk nodig wat de containers beduidend lichter maakt. Groot voordeel hierbij is dat we per rit meer vracht kunnen transporteren.“

Door de aerodynamische opbouw zijn de nieuwe containers lichter in gewicht wat resulteert in zowel extra transportcapaciteit als brandstof- en CO2-besparing. Daarnaast werd, door nieuw ontworpen vergrendelingshaken en openingshendels, ook de veiligheid en gebruiksvriendelijkheid geoptimaliseerd.

Deze investering maakt onderdeel uit van een vijf-jaren investeringsplan van het bedrijf. In Amsterdam werd recent het nieuwe Grondstoffencentrum geopend, dochterorganisatie Maltha heeft de modernste glasrecyclinglijn van Europa in gebruik genomen en later dit jaar wordt bij Van Gansewinkel Minerals een volledig nieuwe bodemasopwerkinstallatie geopend.

Glimmerveen: “Daarnaast investeren we ook in België, waar we een nieuwe sorteerlijn hebben geïnstalleerd op onze locatie in Châtelet en is de sorteerlijn in Puurs uitgebreid met de allernieuwste scheidingstechnologie.”

De eerste batch afzetcontainers werd ondertussen zowel in België als Nederland in gebruik genomen.