Aanpassing markeringen tussen luchthaven en Ring rond Brussel - verkeer

Op 25 en 26 augustus worden de wegmarkeringen aan de A201, de verbindingsweg tussen de luchthaven van Zaventem en de Ring rond Brussel aangepast om het verkeer vlotter te laten verlopen.

Trefwoorden: #Agentschap Wegen & Verkeer, #AWV, #Ben Weyts, #luchthaven, #verkeer, #wegmarkeringen, #zaventem

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts kondigde vorige maand enkele aanpassingen aan van de wegmarkeringen op de drukke knooppunten van de Ring rond Brussel (R0). Op donderdag 25 augustus en vrijdag 26 augustus wordt de eerste ingreep uitgevoerd.

Ben Weyts: “Door de bestaande egbreedte opnieuw in te delen naar gebruik, zorg ik ervoor dat alle rijvakken optimaal gebruikt worden. Als de capaciteit ten volle benut wordt, komt dat de doorstroming ten goede. Een kleine aanpassing voor vlotter verkeer, die we binnenkort ook op andere filegevoelige plekken zullen uitvoeren.”

Tijdens de avondspits en op de vele andere drukke momenten die de luchthaven kent, staan er vaak lange wachtrijen, vooral door het vele verkeer dat van de luchthaven komt en de buitenring (R0) of de E19 wil nemen.

In de huidige toestand (witte lijnen op rijstrookschema) moet het verkeer dat van de luchthaven komt en de buitenring (richting Vilvoorde/Groot-Bijgaarden) of de E19 (naar Antwerpen) wil nemen, invoegen op één rijstrook.

Na de aanpassing zal, door een efficiëntere indeling van de rijstroken, dat verkeer over twee (en verderop drie) rijstroken beschikken. Door de lokale herinrichting zal er op de drukke momenten minder file zijn en zal het verkeer dat de buitenring of de E19 wil nemen het verkeer richting Vilvoorde en Brussel niet meer ophouden.

Tijdens het aanbrengen van de nieuwe markeringen, op donderdag 25/8 en vrijdag 26/8, zal er lokaal hinder zijn voor bestuurders die het luchthavengebied verlaten. Er is telkens minstens een rijstrook beschikbaar voor alle verkeersstromen.


(illustratie: publicdomainvectors.org)

Naast de ingreep aan de luchthaven van Zaventem worden er de komende maanden nog vier locaties aangepast:

  • Groot-Bijgaarden, verbinding buitenring (R0) met E40 richting kust
  • Strombeek-Bever, verbinding buitenring (R0) met A12 richting Antwerpen
  • Kraainem, verbinding E40 vanuit Brussel met buitenring (R0)
  • Tervuren, Leonardkruispunt, verbinding E411 vanuit Namen met buitenring (R0)