Ruwbouwwerken Gentse ‘De Krook’ afgewerkt

Begin september wordt het meubilair van de stedelijke hoofdbibliotheek, de UGent en iMinds geplaatst en wordt ook het boekentransportsysteem voor de bibliotheek geïnstalleerd.

Trefwoorden: #bouwwerken, #De Krook, #iMinds, #inrichting, #ruwbouw, #stedelijke hoofdbibliotheek, #UGent

Lees verder

Nieuws

( Foto: © Michiel Devijver )

ENGINEERINGNET.BE - In 2013 werd de eerste steen voor De Krook gelegd. Drie jaar later wordt de ruwbouw van dit spectaculaire gebouw opgeleverd.

Het is een samenwerkingsproject van de stad Gent, de provincie Oost-Vlaanderen, de Vlaamse Overheid, iMinds en de UGent tussen de Lammerstraat, de Grote Huidevettershoek, de Platteberg en de Schelde in Gent.

Nu de ruwbouwfase achter de rug is, wordt gestart met de inrichting van het gebouw. Dit gaat zowel over het bibliotheekmeubilair, de labo’s van de UGent, de kantoren van iMinds als de inrichting van het leescafé.

De installatie start in september en zal tot het einde van 2016 duren. Naast het meubilair wordt dit najaar ook het boekentransportsysteem op maat gemaakt en geïnstalleerd. Dit systeem zal ervoor zorgen dat alle boeken van de bibliotheek automatisch kunnen getransporteerd worden naar de juiste verdieping.

Dit najaar wordt eveneens gestart met de heraanleg van de kaaipromenade, de Nelson Mandelapromenade, en de omliggende straten en pleinen. Er komen extra groenzones met enkele bomen, zowel op het plein aan de Platteberg als in de scheldebocht.

Kroonstuk op de omgevingsaanleg is het eerste beeldhouwwerk uit de carrière van Michaël Borremans op het Miriam Makebaplein aan de hoofdingang.

Rond de jaarwisseling zullen de eerste teams van iMinds, de Universiteit Gent en de bibliotheek kunnen verhuizen. Van 10 tot en met 12 maart 2017 zal De Krook de deuren officieel openen met een feestelijk openingsweekend.