Gimv investeert 30 miljoen euro in medtech-bedrijf Spineart

Spineart, een snelgroeiend medtech-bedrijf, meldt dat Gimv een bedrag van 30 miljoen euro investeert in het bedrijf, waarmee het een belangrijke aandeelhouder wordt.

Trefwoorden: #chirurgie, #Gimv, #groeikapitaal, #investeren, #medtech, #Spineart, #wervelkolom

Lees verder

Techniek

( Foto: Spineart )

ENGINEERINGNET.BE - Het kapitaal zal worden gebruikt om de verkooporganisatie en processen van het bedrijf te versterken, maar ook voor de verdere geografische expansie, alsook voor de verdere ontwikkeling van innovatieve en disruptieve producten.

Dit snelgroeiend Zwitsers medtech-bedrijf wil chirurgie aan de wervelkolom vereenvoudigen door veilige en efficiënte oplossingen te ontwerpen, te ontwikkelen en te promoten voor chirurgen, operatieteams en patiënten.

Het bedrijf is een pionier in zijn vakgebied en heeft unieke gepatenteerde en klinisch gevalideerde technologieën op het vlak van mobiliteitsbehoud, fusie, biomaterialen, minimaal invasieve chirurgie en het herstel van breuken geïntroduceerd.

Spineart verkoopt volledige kits, waarbij steriel verpakte, door een streepjescode traceerbare implantaten worden gecombineerd met compacte instrumentensets. Bovendien verzorgt het hoogkwalitatieve opleidingen voor artsen.

Het bedrijf werd in 2005 opgericht door Jérome Levieux en Stéphane Mugnier-Jacob, die allebei meer dan 20 jaar ervaring hebben in wervelkolomchirurgie. De voorbije vijf jaar kende het een jaarlijkse groei van 16%, om in 2015 wereldwijd een omzet te realiseren van 34 miljoen euro.

Momenteel telt Spineart ongeveer 100 voltijdse werknemers.