Nieuwe fase in heraanleg op- en afrittencomplex E40 in Aalter - verkeer

De volgende fase van de heraanleg van het op- en afrittencomplex in Aalter start op 26 september. Om de nieuwe op- en afrit richting Gent af te werken, moeten de bestaande op- en afrit dicht

Trefwoorden: #Aalter, #afrit, #Agentschap Wegen & Verkeer, #AWV, #E40, #omleiding, #oprit, #snelweg, #wegenwerken

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - De termijn die de aannemer krijgt om deze werken uit te voeren, is uiterst kort. Zo blijft de hinder voor de weggebruiker zo beperkt mogelijk.

Verkeer dat op- en af wil rijden, moet omrijden via de op- en afritten van de E40 in Beernem en Nevele. Verkeer op de E40 rijdt in deze fase over 3 versmalde rijstroken richting Gent ter hoogte van de werfzone.

De aannemer blijft aan het werk op de Steenweg op Deinze. De omleidingen die gelden sinds de vorige fasewissel op 19 september blijven in voege. Daarnaast bouwt de aannemer de nieuwe op- en afrit van de E40.

Hierdoor moeten de bestaande op- en afrit dicht. Vanaf 27 september rijdt het verkeer op de E40 richting Gent over 3 versmalde rijstroken.

Vanaf 26 september (voor de ochtendspits) gaat de oprit naar de E40 richting Gent dicht. Verkeer kan de snelweg oprijden richting kust en keren aan het op- en afrittencomplex in Beernem. Deze werken aan de nieuwe oprit, moeten op 15 oktober klaar zijn.

Vanaf 26 september (voor de ochtendspits) gaat ook de afrit naar de E40 richting Gent dicht. Verkeer kan de snelweg afrijden aan het op- en afrittencomplex in Nevele en zo terugrijden richting Aalter. De werken aan de nieuwe afrit, moeten op 10 oktober klaar zijn.


(illustratie: publicdomainvectors.org)