Heraanleg op- en afrittencomplex E17/N47 in Lokeren - verkeer

Het AWV start in het voorjaar van 2017 met een grondige heraanleg van het op- en afrittencomplex aan de E17 in Lokeren. De nutsmaatschappijen zijn vandaag al aan de slag gegaan.

Trefwoorden: #afrit, #E17, #heraanleg, #Lokeren, #N47, #nutsmaatschappij, #oprit, #verkeer, #wegenwerken

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Om de kruispunten van de op- en afritten van de E17 met de N47 te beveiligen, worden ze uitgerust met verkeerslichten. Er worden ook maatregelen genomen om de doorstroming vlotter te laten verlopen.

De links­afslag­stroken worden langer, zodat er meer opstelcapaciteit komt aan de kruispunten. De oprit van de N47 richting Zele naar de E17 richting Gent verdwijnt, om plaats te maken voor de nieuwe ontsluitingsweg van de industriezone.

Verkeer vanuit Lokeren dat de snelweg wil oprijden richting Gent, zal na de werken linksaf moeten slaan en gebruik maken van de oprit aan de andere zijde van het kruispunt.

Voor de ontsluiting van de industriezone E17 2 en 3 komt er een nieuwe toegangsweg tussen de industriezone en de N47. Deze nieuwe weg sluit aan op het nieuwe kruispunt aan de op- en afrit Lokeren.

Deze nieuwe toegangsweg zal het zwaar verkeer weghouden uit de woonstraat Oosteindestraat. Langs deze nieuwe toegangsweg komt een nieuwe carpoolparking die plaats zal geven aan een honderdtal wagens.

Ter hoogte van de Dijkstraat komt een compacter kruispunt. De toegang tot de winkelzone schuift een beetje op, zodat die recht tegenover de Dijkstraat komt te liggen.

Op die manier wordt de ontsluiting van het retailpak veel overzichtelijker en veiliger. Ook op dit kruispunt komt er meer opstelcapaciteit en zullen meer bewegingen mogelijk zijn. In beide richtingen zullen er 2 rijstroken zijn met daarnaast een links- en rechtsafslagstrook.

Er zal ook een dubbelrichtingsfietspad aangelegd worden langs de zuidzijde van de N47. Dit fietspad loopt door een nieuwe fietstunnel onder de afrit Zele. Voorbij de fietstunnel takt dit fietspad aan op de Hof ten Goededreef. Deze laatste krijgt een nieuwe asfaltverharding om het fietscomfort te verbeteren.

Langs de noordzijde van de N47 komt een dubbelrichtingsfietspad tussen de Dijkstraat en Wolfsakker. Het fietspad langs de rijrichting Lokeren verdwijnt ter hoogte van de op- en afritten, eens het veilig alternatief aan de zuidzijde gerealiseerd is.

De nutswerken (fase 1) zijn vandaag gestart en zullen tot februari 2017 duren. Daarna start de heraanleg zelf (fase 2). De aannemer moet tegen eind 2017 klaar zijn.


(illustratie: publicdomainvectors.org)