Johnson & Johnson investeert 42,8 miljoen euro in Beerse

Janssen Pharmaceutica heeft van Johnson & Johnson groen licht gekregen voor een indrukwekkend investeringsproject van 42,8 miljoen euro op de campus in Beerse.

Trefwoorden: #investering, #Janssen Pharmaceutica, #Johnson & Johnson, #laboratorium, #onderzoek, #wetenschappers

Lees verder

Techniek

( Foto: Janssen Pharmaceutica )

ENGINEERINGNET.BE - Project LION staat voor Labs-In-One-Network en omvat de constructie van een nieuw labo voor de afdelingen Small Molecule Analytical Development & Pharmaceutical Sciences.

Deze afdelingen voeren kwaliteitstesten uit op nieuwe geneesmiddelen, testen de vrijgave van actieve bestanddelen, gaan de stabiliteit van geneesmiddelen na en ontwikkelen de beste toedieningswijzen ervan.

Daarnaast is deze organisatie van cruciaal belang voor de ondersteuning van de Janssen Supply Chain (JSC) en een focuspunt van de Global Public Health-organisatie.

Stef Heylen, Managing Director van Janssen: “Deze investering is zeer goed nieuws en een belangrijke stap in de toekomst van onze campus. Dit nieuwe labo geeft niet alleen een mooi toekomstperspectief voor de onderzoeksafdeling, maar verstevigt ook de positie van de productie-afdelingen.”

Het nieuwe gebouw brengt ongeveer 250 wetenschappers, laboranten, management en ondersteunend personeel samen, die momenteel nog verspreid zitten in vier labo’s over de hele campus.

Zij kunnen vanaf 2020 gecentraliseerd samenwerken aan onze belangrijke ontwikkelingsactiviteiten voor nieuwe en bestaande geneesmiddelen in deze ‘state-of-the-art’ laboratoriumomgeving.

Het nieuwe gebouw wordt op het terrein van de voormalige chemische fabriek op de Beerse I campus opgetrokken. De voorbereidende werkzaamheden voor het project zijn gestart in december 2016.

De verwachting is dat het nieuwe gebouw, met een totale bruto vloeroppervlakte van ongeveer 10.400 m², volledig operationeel zal zijn in 2020.