Oprichting federatie om houtbelangen te behartigen

De Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie (NBvT) en de Koninklijke Vereniging Van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) hebben een hiertoe intentieovereenkomst getekend.

Trefwoorden: #houtsector, #Koninklijke Vereniging Van Nederlandse Houtondernemingen, #NBvT, #Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie, #sectorfederatie, #VVNH

Lees verder

nieuws

( Foto: NBvT )

ENGINEERINGNET.NL - In maart vorig jaar hadden beide partijen al aangekondigd de mogelijkheden van samenwerking voor het houtbelang te onderzoeken. Als de extra ledenvergaderingen in maart het plan steunen, wordt deze samenwerking een feit. Hout is bij uitstek de duurzame grondstof voor de toekomst.

De federatie zal zich inzetten om dit breed onder de aandacht te brengen en belemmeringen voor het gebruik van hout weg te nemen. In de toekomst kunnen ook andere partijen die hout een warm hart toedragen, toetreden tot de federatie.

Momenteel wordt naar een passende naam voor de federatie gezocht.


Op de foto:
Op foto Wirt Groen (voorzitter VVNH, rechts) en Marco Wijma (voorzitter NBvT, links) met de getekende intentieovereenkomst.