Winnaars Foreign Investment Trophy 2017 bekend gemaakt

De Franse farmareus Sanofi wint de felbegeerde trofee voor Foreign Investment of the Year, terwijl de Duitse chemiereus BASF de Lifetime Achievement Trophy in de wacht sleepte.

Trefwoorden: #BASF, #export, #Flanders Investment & Trade, #Foreign Investment Trophy, #investeringen, #Kebony, #Sanofi

Lees verder

Nieuws

( Foto: Flickr - Foreign Investment Trophy )

ENGINEERINGNET.BE - Met deze Foreign Investment Trophy (dit jaar voor de vijde keer georganiseerd) wil Flanders Investment & Trade (FIT) vooral het belang onderstrepen van buitenlandse investeringen als een essentiële motor van de Vlaamse economie en een bron van tewerkstelling.

Sanofi kwam als winnaar uit de bus voor zijn recente investering in Geel. Daar pompt de Franse farmareus momenteel maar liefst 300 miljoen euro in zijn biotechfabriek. Die krijgt naast 100 nieuwe medewerkers ook 8000 m² extra productieruimte voor de vervaardiging van zogeheten ‘monoklonale antilichamen’. Die worden op hun beurt gebruikt als een actief ingrediënt in de nieuwste generatie biologische medicijnen.

In het Antwerpse Kallo bouwt de Noorse houtproducent Kebony aan zijn allereerste productiesite buiten Noorwegen. De keuze voor Vlaanderen bezorgde Kebony prompt de eerste trofee voor Newcomer of the Year op de Foreign Investment Trophy 2017.

Wouter De Geest, de topman van BASF Antwerpen, mocht dan weer de Lifetime Achievement Trophy in ontvangst nemen. Het is de eerste keer dat deze award naar een Europees bedrijf gaat.

Daarmee verzilvert BASF een plek op het erepodium tussen Amerikaanse multinationals Johnson & Johnson en ExxonMobil, alsook het onder het Chinese Geely opererende Volvo Cars.