’Ondernemers voor de Klas’ beleefde recordeditie

Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) en essenscia vlaanderen blikken tevreden terug op een recordeditie van ‘Ondernemers voor de Klas’. Deze editie liep van begin januari tot begin maart.

Trefwoorden: #beroepskeuze, #essenscia, #Ondernemers voor de klas, #opleiding, #studeren, #studiekeuze, #Vlajo

Lees verder

Opleiding

( Foto: Vlajo - Ondernermers voor de klas )

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens deze editie gaven 350 ondernemers in totaal 660 gastlessen aan zowat 10.000 leerlingen en studenten in het secundair en hoger onderwijs.

Onder hen heel wat bedrijfsleiders uit de chemie- en farmasector. Vandaag sluit Frank Daman, afgevaardigd bestuurder van Evonik Antwerpen, dit unieke onderwijsproject af met een gastcollege aan de Universiteit Antwerpen voor een dertigtal bachelorstudenten industrieel ingenieur chemie.

‘Ondernemers voor de Klas’ is het grootste ontmoetingsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen. Het is een initiatief van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) samen met Pulse Foundation, ETION, VKW Limburg en projectpartner essenscia vlaanderen, de federatie van de chemie en life sciences.

Het doel van dit project is om de ondernemingszin bij jongeren aanscherpen en hen vanuit het bedrijfsleven inspiratie bieden voor hun verdere studie- of beroepskeuze.


Dit waren de deelnemende sectorbedrijven:
3M, Agfa-Gevaert, BASF, Borealis, Chemours, Chevron Phillips, Covestro, Datwyler, DSM, Eastman, Ecosynth, EuroChem, Evonik, ExxonMobil, Indaver, Induss, JSR Micro, Lubrizol, Miko Pac, Monsanto, Nippon Shokubai, Nitto, Prayon, Sanofi Genzyme, Soudal, Tessenderlo Group en Vynova.