Op- en overslagbedrijf Vopak breidt uit in Amsterdamse haven

Vopak en Havenbedrijf Amsterdam investeren gezamenlijk in extra ligplaatsen, een nieuwe kade en pompfaciliteit voor het sneller verladen van schepen bij de Vopak terminal.

Trefwoorden: #Amsterdamse haven, #Opslagbedrijf, #overslagbedrijf, #Vopak, #zeeschepen

Lees verder

Techniek

( Foto: Vopak )

ENGINEERINGNET.NL - Eén steiger wordt verlengd met een ligplaats voor zeeschepen. Daarnaast komt er een nieuwe kade die plaats biedt voor twee extra ligplaatsen voor binnenvaartschepen.

Dit brengt het totaal in 2018 op vier ligplaatsen voor zeeschepen en tien plekken voor binnenvaartschepen. Ook zal de pompfaciliteit op de terminal worden uitgebreid.

Ramon Ernst, directeur Vopak Amsterdam: “De hoge volumes op onze terminal kunnen leiden tot wachttijden voor zee- en binnenvaartschepen. Door deze investering vergroten we de afhandelingscapaciteit op onze terminal."

"Hiermee verbeteren we, ook met het oog op de komst van de nieuwe zeesluis, de service en efficiëntie in de Amsterdamse haven. Vopak’s strategie in de Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen-regio is er op gericht om te investeren in productiviteit en efficiëntie van onze bestaande terminals, in plaats van extra opslagcapaciteit te creëren waar geen noodzaak voor is.”

Koen Overtoom, CEO Havenbedrijf Amsterdam: “Deze gezamenlijke investering onderstreept het belang van vloeibare bulk voor onze haven en onze klanten en draagt bij aan onze strategie om onze klanten uit te dagen om efficiënter te opereren: meer op minder meters te doen.”

In lijn met de moderne operationele filosofie van Vopak in Amsterdam Westpoort, zal de nieuwe infrastructuur in grote mate geautomatiseerd zijn en aangesloten op het dampverwerkingssysteem.