500 nieuwe ondernemers gezocht tijdens Open Innovation Festival

Tijdens Hack Belgium, het grootste Open Innovation Festival van het land, krijgen studenten, onderzoekers, start-ups, zelfstandigen en vrije beroepen de kans om hun ideeën te delen.

Trefwoorden: #AI, #drones, #Hack Belgium, #Open Innovation Festival, #robotica

Lees verder

HR

( Foto: screenshot website hackbelgium )

ENGINEERINGNET.BE - Het hacking festival, waaruit concrete plannen zullen voortvloeien die ons land vooruit moeten stuwen in veertien sectoren, vindt van 4 tot 6 mei plaats in Tour & Taxis, Brussel.

Hack Belgium biedt initiatiefnemers ook meteen de kans om hun ideeën uit te werken tot concrete projecten, met de hulp van tientallen experts uit het bedrijfsleven. Dat alles moet bijdragen aan een beter België.

Zinvol werk, een milieuvriendelijke economie en goed onderwijs, dat zijn de antwoorden die je het vaakst krijgt als je de Belgen vraagt hoe ze hun land zien in de toekomst. Het afgelopen jaar werd hiernaar onderzoek gedaan. De resultaten vertaalden ze naar 14 uitdagingen: wat heeft België nodig om het nog beter te doen?

1.000 mensen komen op in mei samen om een antwoord te formuleren op deze uitdagingen. Dat doen ze door samen oplossingen uit te werken en nieuwe projecten te lanceren. Meer dan 200 experts zullen er met hun zakelijke en technologische kennis voor zorgen dat deze projecten ook financieel rendabel zijn.

Ondernemingen en overheidsorganisaties als BNP Paribas Fortis, Proximus, MSD, Innoviris, Elia, DEME, Athlon, EDF Luminus en IBM ondersteunen het evenement en nemen zelf ook deel.

Nu worden ook 500 studenten, freelancers, professionals, start-ups en andere gemotiveerden uitgenodigd om gratis deel te nemen en België te hacken.

Leo Exter, Chief Energizer bij Hack Belgium: “Meer dan 200 van de scherpste en creatiefste geesten van het land zullen helpen bij het uitwerken van een idee tot een concreet project. Ze kunnen zich uitleven met 12 opkomende technologieën, zoals AI, robotica en drones.”