Aanbesteding praktijkproef duurzame binnenvaart CLINSH van start gegaan

De proef, die ruim 8,5 miljoen euro kost, gaat van start met 30 schepen die door de eigenaar worden uitgerust, of die al varen, met emissie reducerende technologie of alternatieve brandstof.

Trefwoorden: #alternatieve brandstof, #CLean INland SHipping, #CLINSH, #duurzame binnenvaart, #emissie reducerende technologie, #LIFE fonds

Lees verder

nieuws

( Foto: screen YouTube - Provincie Zuid-Holland )

ENGINEERINGNET.NL - CLINSH is een demonstratieproject dat de effectiviteit en kosten van emissie reducerende technieken en alternatieve brandstoffen vanuit de praktijk in kaart brengt. De naam staat voor: CLean INland SHipping.

Het project is op 1 september 2016 officieel van start gegaan. Het Europese LIFE fonds ondersteunt dit project. De totale projectkosten zijn ruim 8,5 miljoen euro.

CLINSH telt 17 partners, die samen met het Europese Life Fonds investeren in diverse projecten die bijdragen aan een duurzame binnenvaart. De provincie Zuid-Holland is leidende partner van het project.

De proef gaat van start met 30 schepen, die door middel van een Europese aanbesteding worden geselecteerd. Voor het project worden de volgende twee selecties gemaakt:

  • 15 schepen die door de eigenaar worden uitgerust met emissie reducerende technologie of alternatieve brandstof. Dit zijn nabehandelingssysteem SCR-DPF, Fuel Water Emulsion, hybride installatie, Liquefied Natural Gas of Gas to Liquid Fuel.
  • 15 schepen die al varen met een emissie reducerende technologie of alternatieve brandstof.

De aanbesteding van het project is verlengd tot 29 mei 2017. Deze verlengde inschrijftermijn geeft schippers meer tijd om offertes van schone technologieën op te vragen en eventueel de financiering te regelen.

De tweede tender om leveranciers te selecteren voor de installatie van de meetapparatuur en het uitvoeren van controlemetingen is op 27 maart van start gegaan en loopt parallel aan de aanbesteding van de te selecteren schepen.

In juli 2017 is bekend op welke schepen apparatuur wordt geplaatst. De proef start begin september 2017. Daarna wordt gedurende één tot twee jaar continu de uitstoot aan boord gemeten.

Dit levert waardevolle informatie op over de milieuprestaties en operationele kosten bij toepassing van de verschillende technieken.