Nieuw investeringsfonds voor technologiebedrijven

Diverse partijen, waaronder de TU Eindhoven en Twente, hebben een fonds opgericht dat over 75 miljoen euro beschikt voor de ontwikkeling van startende technologiebedrijven.

Trefwoorden: #Innovation Industries, #investeringsfonds, #Technische Universiteit Twente, #technologiebedrijven, #TU/e

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.NL - Het fonds, Innovation Industries geheten, investeert met name in bedrijven die voortkomen uit de vier technische universiteiten die Nederland rijk is en ECN, TNO en DLO. Het minder bekende DLO staat voor Dienst Landbouwkundig Onderzoek.

Het gaat dan vooral om bedrijven die producten ontwikkelen op het gebied van ICT, digitale veiligheid, duurzame technologie, nano- en micro technologie, halfgeleiders en fotonica, voeding en de agrarische industrie, en medische technologie.

De TU Eindhoven en Twente participeren in dit fonds, net als de Wageningse Universiteit, ECN en TNO.

Het fonds investeert per bedrijf één tot vijf miljoen euro, waarbij een verdere investering mogelijk is tot 10 miljoen euro per bedrijf. Voor net beginnende bedrijven is een initiële investering mogelijk van 100.000 tot 250.000 euro.

Het totale bedrag dat beschikbaar is voor investeringen is 75 miljoen euro, aldus het Financieele Dagblad. Pensioenfonds PME steekt 25 miljoen euro in het fonds.