Gheys start containerterminal aan Albertkanaal op

Gheys zal begin 2018 samen met terminaloperator BCTN een nieuwe containerterminal opstarten in Beringen / Tessenderlo. De terminal komt op de vroegere terreinen van Dow Chemicals.

Trefwoorden: #Albertkanaal, #BCTN, #binnenvaart, #container, #containerterminal, #Gheys, #logistiek

Lees verder

Techniek

( Foto: Gheys )

ENGINEERINGNET.BE - Dankzij de nieuwe terminal zullen beide bedrijven efficiënter en duurzamer samenwerken door sterk in te zetten op de binnenvaart.

De nieuwe terminal zal via het Albertkanaal voor een directe verbinding zorgen met de havens van Antwerpen, Zeebrugge en Rotterdam. De logistieke site van Gheys, meer dan 50 hectare groot, is gelegen op het industrieterrein Ravenshout vlak langs de E313 en biedt een directe ontsluiting via het water en het spoor.

De terminal zal in eerste instantie de verdere groei van de containeractiviteiten ondersteunen. Tegen 2020 wordt een volume van meer dan 20.000 containers per jaar verwacht, meer dan een verdubbeling van het huidige volume.

Op termijn zal de terminal met zijn capaciteit van ongeveer 50.000 containers naast de eigen activiteiten ook volumes van derden behandelen. Operator BCTN zal die uitbreiding ondersteunen door een netwerk te vormen tussen de terminal en haar zeven andere terminals.