• 26/01/2012

Introductie NXP ARM Cortex-M0 ontwikkelboard van mbed - persbericht

De nieuwste mbed embedded ontwikkelkit, ideaal voor snelle prototyping wordt door RS Components geïntroduceerd.

Lees verder

Productnieuws

RS Components (RS), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, levert nu ook het nieuwe NXP LPC11U24 32-bit, op ARM Cortex-M0 gebaseerde, embedded ontwikkelboard van mbed voor risicoarme en professionele snelle prototyping van microcontroller-gebaseerde systemen.

The NXP LPC11U24 microcontroller is bijzonder geschikt voor het prototypen van goedkope USB-apparaten, batterij-gevoede toepassingen en 32-bits, op ARM® Cortex-M0 gebaseerde ontwerpen.

Hij wordt geleverd als een kleine DIP-vormfactor geschikt voor prototyping met through-hole PCB's, stripboards en breadboards en bevat een ingebouwde USB drag ‘n’ drop flash programmeerfunctie.

De mbed microcontrollers worden ondersteund met een online tools-platform op mbed.org en designspark.com, dat aan ervaren embedded ontwikkelaars een productieve omgeving biedt voor het bouwen van proof-of-concepts.

Voor ontwikkelaars voor wie 32-bit nieuw is, is mbed een toegankelijke manier om projecten te bouwen met ondersteuning van bibliotheken, bronnen en ondersteuning die gedeeld worden in de mbed.org ontwikkelcommunity, inclusief een lichtgewicht online compiler voor onmiddellijke toegang tot een werkomgeving onder Windows, Linux of Mac OS X; een C/C++ SDK (Software Development Kit) voor het op hoog niveau programmeren van randapparatuur en een grote hoeveelheid bibliotheken en codevoorbeelden.

De NXP LPC11U24 MCU draait op 48 MHz en bevat de volgende componenten: 32 kB flashgeheugen, tot 8 kB SRAM datageheugen, configureerbare Full-Speed USB 2.0 device controller, één Fast-mode Plus I2C-bus interface, twee SPI interfaces, UART, zes ADC's (Analogue-to-Digital Converters) en 54 GPIO (General-Purpose I/O) pins.

“Dit nieuwe NXP MCU gebaseerde, mbed board is nu te bestellen bij RS en is ideaal voor snelle prototyping voor USB-apparaten en batterij-gevoede toepassingen,” zei Mark Cundle, Technical Marketing Manager voor RS Components.

“Samen met de ondersteuning via de mbed community biedt dit pakket zowel aan beginners als aan ervaren embedded ontwikkelaars alles wat ze nodig hebben om een goedkoop 32-bit ontwerp, gebaseerd op de ARM Cortex-M0 core, te maken.”

Het NXP LPC11U24 mbed ontwikkelboard is vanaf nu op voorraad bij RS Components en kan besteld worden op RS Online. Ondersteuning en hulpbronnen zijn beschikbaar op mbed.org en DesignSpark.com.


CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl
Twitter: @RSElectronics
Tweet: RS Components
RS Components op Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Leibbrandt
www.nielsleibbrandt.com



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.