Covestro volgt pompopleiding bij KSB Belgium

Covestro, de voormalige divisie kunststoffen van het Duitse chemieconcern Bayer, nodigde pomp- en kleppenspecialist KSB Belgium en KSB Service Belgium uit voor een pompopleiding op maat.

Trefwoorden: #Covestro, #KSB, #opleiding, #pompen, #pompenopleiding

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Talloze KSB-pompen op de site zorgen ervoor dat het juiste chemische bestanddeel op de juiste plek belandt. Ze zijn dus vitale schakels in de volledige Covestro-installatie in Antwerpen.

“Al jaar en dag is KSB een van de hoofdleveranciers van pompen op onze site”, vertelt Jan Deckers, Maintenance Manager bij Covestro. “Het bedrijf biedt ons een opleidingstraject aan waarmee we nieuwe mensen kunnen opleiden en de kennis van aanwezige werknemers kunnen opfrissen.”

Kloppend hart van een installatie
En dat is belangrijk, zo blijkt. “Het slechte gebruik staat met stip op nummer één bij het falen van pompen”, stelt KSB Service Manager Wim De Mesmaeker, die de opleidingen geeft. “Een pomp is nochtans het kloppend hart van een installatie. Daarom willen we onze klanten bewuster doen omgaan met pompen. Met zowel theoretische als praktische do's-and-don'ts geven we hen voor een groot stuk de Life Cycle Cost (LCC) van een pomp zelf in handen.”

Opleiding op maat van de klant
De pompopleiding omvat drie grote componenten: basishydraulica, installatietechnieken en onderhoud. “Afhankelijk van de noden van de klant kunnen we per component verschillende aspecten van een pomp belichten zoals leidingsverliezen, affiniteitswetten, dichtingen of radiaalkrachten in een pomp”, aldus De Mesmaeker.

Schade een halt toeroepen
Bij Covestro zien ze de opleiding als een solide basis voor een langetermijnvisie waarbij schadereductie hoog op de prioriteitenlijst staat. Maintenance Manager Jan Deckers: “Onze technische equipe moet in eerste instantie in staat zijn om mogelijke pompcomplicaties vroegtijdig te herkennen. Op die manier kunnen we tijdig hulp inroepen en erger voorkomen.”

Cursist en Covestro-werknemer Joris Pacque blikt tevreden terug op de opleiding. “Zowel in theorie als met praktische voorbeelden toonde de opleiding ons de werking van een pomp en wat er mis kan gaan. Daardoor zijn we nu in staat om een duidelijke analyse van het schadebeeld te maken en kunnen we een gerichte foutopsporing op touw zetten. Dergelijke opleiding is dan ook een must voor iedereen die deel uitmaakt van de productie- of technische eenheid.”


Geïnteresseerd?
Ook nood aan een pompopleiding? Neem dan contact op met Evelien Biesemans, KSB Belgium, Zone Industrielle Sud, Rue de l’Industrie 3, B1301 Wavre Sud
Tel.: +32 (10) 435 260
E-mail: evelien.biesemans@ksb.com



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.